Företag

Klartecken för nytt kansli vid Hjorthagens IP

  • Föreningen
  • 19 dec 2023

Det är krattat och klart för byggande av ett nytt DIF-kansli på klassisk Djurgårdsmark.

Nyligen kom det glädjande beskedet att Exploateringskontoret i Stockholm föreslår att anvisa mark till Djurgårdens Elitfotboll AB för uppförande av ett kansli på maximalt 800 kvm. Därmed kommer spaden att kunna sättas i marken för byggandet av ett nytt, eget kansli på Hjorthagens IP - historisk mark för Djurgårdens IF sedan lång tid tillbaka.

En mycket välkommen nyhet för hela föreningen och för Djurgården Fotbolls styrelseledamot Petra Wester som har varit en viktig drivande kraft i projektet.
– Det är en väldigt stor glädje att vi får komma tillbaka till Hjorthagen, det känns som en optimal julklapp. Vi kommer att få ett nytt och modernt kansli i hjärtat av vår ungdomsverksamhet. Det är ju klassisk Djurgårdsmark där vi sedan länge bedriver vår kärnverksamhet inom ungdomsfotbollen med över 2300 barn som spelar i blårandigt - samt även många som står i kö för att få börja spela i DIF, berättar Petra som har starka personliga band till ”Hjortis”.
– Jag har själv spelat elitfotboll där så för mig ligger Hjorthagen extra varmt om hjärtat. Det är en viktig plats inom Djurgårdsfamiljen där vi utvecklar flickor och pojkar både som fotbollsspelare och människor. DIF Fotboll bidrar ju mycket till Stockholms Stad, genom till exempel satsningar som Skol IF, och har väldigt många ideella föräldrar som är engagerade lokalt i området.

Mängden nedplöjda arbetstimmar för Petra är oräkneliga, men hon har även haft god hjälp av en blårandig nestor.
– Jag har arbetat med det här projektet tillsammans med Mats Jansson som varit med under hela resan. Vi har jobbat med Exploateringskontoret och Fastighetskontoret för att få till det här sedan 2018, då vårt gamla kansli på Hjorthagen blev rivningsklassat. Det har varit en lång och lite krokig resa för att nå hit och Hjorthagskransen är ett speciellt område för stadsbyggnadsfrågor, förklarar Petra som därmed kastar sig in i nästa fas av projektet.
– Nu börjar en spännande resa där vi ska ta del av information, genomföra undersökningar och ta fram en gestaltning med hjälp av våra arkitekter. Utöver det har vi satt ihop en projektgrupp där jag och ”Matte” Jansson ingår tillsammans med ett antal övriga personer som har specialistkompetens inom ett antal viktiga områden. Så nu ska det ritas och det finns all anledning att tro att det kommer att bli jättefint.

Tid för invigningsbandets klippande är planerat 4-5 år framåt, men Petra hoppas givetvis att det går fortare.
– Det är svårt att nämna ett spikat datum med tanke på att det pågår så pass många projekt inom Hjorthagskransen. I nuläget är planen satt för inflyttning 2028, men vi jobbar sjävklart på att få det klart snabbare än så.

Senaste nyheter

Relaterat