Företag

Klassiska Noicelåtar i blårandig skrud

  • Föreningen
  • 27 sep 2023

Nu släpper Peo Thyrén (en av grundarna av bandet Noice), ny musik tillsammans med Jesper Allestam under bandnamnet Stockholms Pärlor.

Det legendariska punk/rockbandet Noice som bildades 1977 ligger bakom svenska klassiker som ”En kväll i tunnelbanan”, ”Du lever bara en gång”, ”Dolce vita” och ”Vi rymmer bara du och jag”.

Peo, hur kom det sig att du hoppade på det här projektet?– Jag har länge gått och funderat på att göra några DIF-låtar, men förutsättningarna har aldrig varit de rätta förrän nu. När Jesper hörde av sig med idén att göra blårandiga versioner av några av de största Noice-hitsen gillade jag tanken och tyckte att det skulle vara värt att testa.

Tre klassiska Noice-låtar i Djurgårdstappning, hur kom ni på den idén?– Det var en av mina söner som på väg hem från bortamatchen mot Värnamo fick idén då vi lyssnade på ”Dolce Vita” i bilen och han utbrast att det vore mäktigt att göra en DIF-version av den. Jag kunde inte släppa tanken och genom en gemensam bekant fick jag tag i Peo som tände på idén, berättar  Jesper.

Ni har ju bland annat en hyllningslåt till Stockholms Stadion. Vilken arena är bäst Stadion eller Tele2 Arena?
– Det går inte att jämföra de två arenorna. Det är klart att det är mäktigt med Stadion och man känner historiens vingslag när man är där, men det går inte att grotta in på nostalgi alltför mycket utan man måste blicka ut mot horisonten och nya mål istället. Flytten till Tele2 Arena var ett absolut nödvändigt steg, av många skäl, och inte många kunde för tio år sedan tro att det skulle bli den massiva publiktillströmning till matcher som flytten gjorde möjlig, säger Peo och Jesper är samstämmig.– Jag håller med. Stadion är underbar och läget för en som bor norr om stan är ju grymt, men publikutvecklingen på Tele2 Arena är fantastisk och stämningen vi får till där är oslagbar. 

Som inbitna supportrar, vad är ert bästa Djurgårdsminne?
Peo:
– Det måste vara sista matchen för herrarna på Stadion 30 juni 2013. Vinst i matchen och ett väldigt snyggt och värdigt avslut av en era, och en ny mäktig fortsättning på Tele2 Arena. Det var dessutom pricken över i att vi lirade där med Noice efter matchen.

Jesper: – Alltså, det är ju många… GAIS -85, guldet -02, Assyriska i kvalet och förra höstens Europamatcher till exempel. Men jag landar nog även jag i avslutningsmatchen på Stadion. Min sambo var höggravid och skulle föda närsomhelst men jag fick trots det ok på att åka in med mina barn och min pappa och se matchen. När jag kom hem tog det 35 minuter innan det var dags att åka in till BB och föda min dotter Sofia. En otrolig avslutning på en fantastisk dag.  

Kan vi se fram emot fler låtar från Stockholms Pärlor framöver?
– Javisst! Det kan bli både nyskrivet, eget material och blårandiga versioner av gamla låtar, intygar de båda.


Låtarna finns tillgängliga på Spotify och andra streamingtjänster.

Lyssna på Spotify 
Lyssna på Apple Music

Senaste nyheter

Relaterat