Företag

Tack för allt Joel Asoro!

  • Herrar
  • A-lag
  • 24 aug 2023

Efter 2,5 år i Djurgården blir franska FC Metz ny klubbadress för Joel som därmed tackar för sig i DIF.

”Han gör som han vill, han gör som han vill, Joel Asoro han gör som han vill”. Joel Asoro må lämna Djurgården men sången och målen kommer att leva kvar när DIF-anfallaren nu rör sig vidare för spel i franska Ligue 1-klubben FC Metz

Joel Asoro kom till DIF i februari 2021 och totalt har det blivit 96 tävlingsmatcher med 21 mål och 13 assist i den blårandiga tröjan. Ett påtagligt avtryck och med glädje minns vi hur han levererade ett antal minnesvärda och matchavgörande fullträffar under den fantastiska resan i Conference League förra året. Sammanlagt blev det sju mål och tre assist i UECL och Joel ristade in sig i DIF-historien med det sena målet mot APOEL som öppnade dörren till det historiska gruppspelet.

Nu väntar dock en flytt till Frankrike och Joel lämnar Djurgården med ambivalenta känslor.
– Det är klart att det känns sorgligt att lämna, jag har varit i Djurgården i nästan tre år. Djurgården tog hand om mig när jag nådde som sämst och det var viktigt för mig. Samtidigt är jag självklart glad över att få komma till Metz och spela i franska ligan, jag har fått en ny möjlighet nu och det är jag väldigt tacksam för, berättar Joel som har fått goda intryck av sin nya förening under de första dagarna.
– Allt har varit jättebra och jag har fått ett fint mottagande. Nu har jag gjort samtliga tester och det har varit en väldigt bra känsla där många verkar glada över att jag är här. Så bilden som jag fått hittills av Metz har varit väldigt positiv.

Avskedet från gänget på Kaknäs skedde nu i veckan.
– Jag hann säga hej då till laget och alla andra på Kaknäs innan jag skulle åka, så det kändes bra. Sedan kommer jag ju att komma tillbaka och kolla på matcher på Tele2 framöver, intygar Joel som har samlat på sig en mängd minnesvärda erfarenheter i den blårandiga tröjan.
– Det finns väldigt många bra minnen. Europa-äventyret, mitt första år då vi kom topp tre i Allsvenskan, försäsonger då vi har rest tillsammans med laget och massa andra stunder. Men om jag ska välja ett enskilt minne så är det när vi gick vidare till gruppspelet i Conference League och jag satte det sista målet borta mot APOEL, jag kommer aldrig att glömma det. Vi fick en jobbig start i den matchen och alla var helt nere, men sedan blev det en lättnad när vi satte reduceringen. Efter det kom APOEL tillbaka igen innan jag gjorde mål i sista minuten - och när den bollen satt visste vi att vi var vidare. Den känslan kommer nästan att vara omöjlig att slå. 

Om det sedan blir ett farväl eller på återseende återstår att se.
– Förhoppningsvis ses vi framöver, vi får se vad framtiden säger. Men det tar vi när den tiden kommer, förklarar Joel som avslutar med en sista hälsning.
– Jag önskar laget och alla djurgårdare stort lycka till framåt. Kör hårt och visa varför ni alla är järnkaminer. Det är bara att pusha på från era hjärtan så kommer allt att lösa sig i slutändan.

 

Bosse Andersson om Joels övergång

Med transferfönstret fortsatt vidöppet jobbar sportchef Bosse Andersson idogt vidare med disponerande av truppen både kort- och långsiktigt, där det nu har blivit dags att tacka av Joel Asoro som har haft ett stort intresse på sig från utländska klubbar.
– Joel har ju varit hos oss i 2,5 år efter ett antal år utomlands innan dess. Han kom hit, startade om och bidrog till stora sportsliga framgångar. Det har ju självklart inneburit att det spekulerats kring honom i vintras och nu under sommaren. Jag brukar alltid prata med spelare om var de ser sig själva i framtiden och för Joels del var Frankrike ett av de länder han drömde om att spela i. Det är klart att det även funnits andra intressen, men vi brukar säga att det ska vara bra för spelaren och bra för Djurgården. Så när den här typen av klubb dyker upp som visar seriositet är det check i alla boxar. 
– Så vi är väldigt glada för Joels skull. Han har haft en stark utveckling hos oss och har visat spetsegenskaper som har bidragit till att Djurgården kommit till toppen av Allsvenskan samtidigt som vi också fick uppleva det historiska gruppspelet i Conference League förra året. Nu önskar vi Joel ett stort lycka till på sin fortsatta resa och det är kul att vi har varit en viktig del för honom på den resan, summerar Bosse.


Senaste nyheter

Relaterat