Företag

Tack för allt Tilde Lindwall!

  • Damer
  • A-lag
  • 12 dec 2023

Efter en imponerande blårandig fotbollsresa, från knatte hela vägen upp till A-laget med 128 spelade tävlingsmatcher i Djurgården, har det nu blivit dags att tacka Tilde Lindwall för hennes insatser i föreningen.

Nya trupprörelser stundar inom damlaget och denna gång är det en långvarig trotjänare som tagit beslutet att röra sig vidare. 22-åriga anfallaren Tilde Lindwall började spela fotboll i Djurgården redan som sexåring och den damallsvenska debuten skedde i november 2017. Två år senare skrev Tilde på ett A-lagskontrakt och sedan dess har det totalt blivit 128 tävlingsmatcher i den blårandiga tröjan där hon stått för 26 mål och 5 assist.

Utöver det förtjänar Tilde även en rejäl portion cred för sitt stora engagemang i rollen som DIF-ambassadör, där hon frekvent varit redo att representera föreningen på bästa sätt. Men nu väntar en ny destination på fotbollsresan för Tilde som därmed tackar för sig i DIF.
– Det här var inte så som jag hade tänkt att det skulle bli. Men allt har sin tid och som det blev för mig under hösten är det helt enkelt inte möjligt för mig att vara kvar, säger Tilde som levt och andats Djurgården under i stort sett hela sitt liv.
– Jag har nog inte fattat det helt än och det kommer nog att ta ett tag för mig att förstå. Men jag gör det här för min karriär och för min egen skull och hoppas på att kunna vara tillbaka om några år.

Det har av förklarliga skäl varit många tankar som vridits och vänts kring beslutet.
– Djurgården är hela mitt liv. Jag har växt upp i föreningen och spelat här sedan jag var sex år, på så sätt är det ett jättesvårt beslut. Men samtidigt vet jag att jag inte har spelat min sista match i Djurgården och det är det som jag tar sikte på framåt, berättar Tilde som poängterar att det även kan finnas positiva aspekter.
– Jag har ju bott i Stockholm i princip hela mitt liv och det kommer nog att vara nyttigt för mig att testa på något annat. Rent generellt tror jag att man växer som människa av att röra på sig och testa en annan miljö. 

Vingarna ska därmed testas och Tilde känner sig redo för utmaningen som väntar.
– Jag känner att jag mognat väldigt mycket som person, framför allt senaste året. Jag har insett vad som är viktigt för mig och min karriär och det gör att jag tvingas ta det här beslutet - fast det inte känns helt rätt i magen just nu, berättar Tilde som även tycker att hon tagit kliv spelmässigt.
– Jag ser det som att jag har utvecklats bra under den här säsongen. Jag gjorde mest poäng i laget i år, vilket var jättekul, och jag tror att jag kommer att växa ännu mer av att röra mig vidare.

Med  sig i bagaget har hon mängder av fina minnen från tiden i DIF.
– Jag kommer att ta med mig oerhört mycket. Jag är så glad över min tid i Djurgården och kunde inte önskat mig en bättre start på min karriär. Alla människor som jag har träffat, alla lagkamrater och tränare som jag har haft, det går inte att vara mer nöjd med min tid här. Så jag tar med mig allt, avrundar Tilde som samtidigt medger att det finns ett stort vemod i avskedet - som kanske ändå är temporärt?
– Det känns jättetufft och jag kommer att sakna alla människor i och kring föreningen väldigt mycket. Men jag hoppas som sagt på att kunna komma tillbaka till DIF och bidra igen framöver.

 

Jean Balawo om Tilde Lindwalls sorti

Därmed har det blivit dags för sportchef Jean Balawo att tacka av Tilde, fyra år efter att han erbjöd henne ett kontrakt från akademin till A-laget. En spelare som gjort ett rejält blårandigt avtryck både på och utanför planen, enligt Jean.
– Tilde Lindwall är en spelare som har betytt oerhört mycket för oss. Hon har varit i DIF sedan hon var knatte och är en spelare som många förknippar med Djurgårdens IF. Jag tycker att hon har gjort ett väldigt gediget jobb hos oss och har bidragit på ett övertygande sätt, både på och utanför planen. Tyvärr så väljer hon nu att lämna Djurgården. Men vi önskar henne självklart ett stort lycka till i hennes nästa skede av karriären, summerar Jean.

 

 

 

Senaste nyheter

Relaterat