Företag

Truppförändringar hos damerna

  • Damer
  • A-lag
  • 6 dec 2023

Det har blivit dags att rikta ett stort tack till Hayley Dowd, Lova Lundin, Kamilla Karlsen och Ebba Wieder för deras insatser under tiden i föreningen.

Säsongen 2024 väntar runt hörnet och därmed uppstår rörelser i truppen, där det nu är dags att tacka av fyra spelare som rör sig vidare mot nya utmaningar: 

Hayley Dowd har gjort tre säsonger i den blårandiga tröjan - som bitvis hackats upp av tuff skadeproblematik - där det totat blivit 64 tävlingsmatcher och 16 mål. Speciellt minns vi drömmålet mot Hammarby 2021 som innebar 2-0 och säkrade en skön derbyseger. Även de dubbla fullträffarna i derbysegern mot AIK med 4-2 säsongen 2022 hör till godbitarna under Hayleys sejour i Djurgården.

Kamilla Karlsen anslöt till Djurgården i juli 2021 från franska FC Fleury 91.  Då i rollen som mittback men under hennes år i föreningen har hon visat prov på mångsidighet och även spelat mycket som central mittfältare.
Totalt blev det 70 tävlingsmatcher (varav 51 från start) i den blårandiga tröjan för Kamilla som nu tackar för sin tid i föreningen.

Lova Lundin kom till DIF inför säsongen 2022 - en fysisk anfallare som bjudit på järnkaminstakter och jagat flitigt i boxen. 46 tävlingsmatcher och 10 mål blir Lovas facit i Djurgården, detta trots bara 12 matcher från start. Nu väntar dock en tid vid sidan av planen då Lova tar en paus från fotbollen för att slutföra sina studier till läkare.

Ebba Wieder lämnade Vittsjö och anslöt till DIF under 2021, med sig hade hon bland annat meriter som lagkapten för det svenska U23-landslaget. De tre åren i Djurgården har dock inte gått enligt plan och blivit kraftigt upphackade av skador och skavanker. Totalt har det blivit nio tävlingsmatcher i den blårandiga tröjan för Ebba som även varit utlånad till Bollstanäs under 2023.

 

För sportchef Jean Balawos del vill han rikta ett stort tack till ovan nämnda kvartett för deras tid och insatser för föreningen.
– Det blir ofta relativt stora truppförändringar under årets sista månader och 2023 är inget undantag. Därmed är det dags att rikta ett stort tack till Ebba, Lova, Kamilla och Hayley för tiden och insatserna i den blårandiga tröjan och önska dem lycka till framöver, summerar Jean.

 

Senaste nyheter

Relaterat