Företag

Välkommen till Djurgården, Beata Kollmats!

  • Damer
  • A-lag
  • 12 juli 2023

DIF stärker upp i defensiven med den välmeriterade försvararen Beata Kollmats som ansluter från Roma.

Transferfönstret är uppslaget och Djurgården fyller på i försvaret med välmeriterade mittbacken Beata Kollmats. En rutinerad spelare med starka ledaregenskaper som närmast kommer från Roma och som nu är klar för 1,5 år i DIF.
– Jag har fått ett bra helhetsintryck av Djurgården. Det är en stor anrik förening och det finns mycket potential i laget, säger Beata som redan har gjort några träningspass med laget.
– Härligt att ha fått träffa gänget och bekanta sig med dom och lära känna sitt nya lag.
 
Beata kommer närmast från den italienska klubben Roma som vann ligan 2022/2023 i överlägsen stil.
– Ja vi tog hem guldet och det var en häftig upplevelse. Jag var där i 1,5 år men nu känns det bra att vara tillbaka i Sverige.
 
Som både spelare och person tar Beata med sig många nyttiga erfarenheter hem, och på frågan om hur hon är som spelare och vad hon främst bidrar med på planen svarar hon så här:
– Vad gäller rena fotbollsegenskaper är jag positionssäker, stark i luften, och ganska bekväm med båda fötterna. Sen kan jag nog bidra med en del erfarenhet och en bra mentalitet både i träning och i match, säger Beata.
 
För närvarande har OBOS damallsvenskan uppehåll med anledning av fotbolls-VM, så det kommer dröja lång tid innan Beata kan dra på sig den blårandiga tröjan i match. En period för Beata att komma i ordning i Stockholm och bekanta sig med spelarna i truppen där hon inte känner någon sedan tidigare men ser fram emot att lära känna sina lagkamrater. Och även om Stockholm är en ny bostadsort för Beata känner hon till staden ganska bra.
– Jag gillar Stockholm och har haft en del vänner som bott här under åren som jag besökt, och så har jag även spelat matcher på Stadion, så jag ser fram emot det här, säger Beata och avslutar:
– Jag älskar att vinna och hatar att förlora! Så att vinna fotbollsmatcher, det är målsättningen.

Jean Balawo om Beata Kollmats
I och med Beatas ankomst får laget in en rejäl portion rutin och kompetens i backlinjen och sportchef Jean Balawo har goda förhoppningar om en ökad stabilitet i backlinjen.
– Vi får in en spelare som hållit en hög nivå över tid. Hon var en framstående spelare i Kopparbergs/Göteborg under sin tid där och har varit med i landslagssammanhang. Hon följde sedan med när Kopparberg blev Häcken och har varit proffs utomlands under de senaste åren. Det är en spelare som vi tror kan hjälpa oss att bli bättre i vårt försvarsspel och hon har ledaregenskaper som gör att hon kommer att bidra med mycket positivt för oss. Hon vill vara med och leda och vi har ett behov av ännu fler karaktärer som driver gruppen framåt - så där tror jag att vi har träffat rätt med Beata.

Fakta Beata Kollmats
Position: Försvarare
Född: 6 juli 1992
Längd: 1,73 m
Tidigare klubbar: Roma, BK Häcken (tidigare Kopparbergs/Göteborg), IF Böljan


Senaste nyheter

Relaterat