Företag

Blårandig nysatsning på cafeteriaverksamheten

  • Föreningen
  • Ungdom
  • 18 apr 2024

Nu återstartar och uppgraderar DIF Fotboll sin cafeteriaverksamhet under 2024. Det innebär både en nyanställning och ombyggnad där Jompas Café rustas upp samtidigt som Knivsta Café drar igång på Östermalms IP.

Nu i helgen den 20-21 april startar Djurgården Fotboll upp ytterligare en cafeteriaverksamhet då det befintliga caféet i läktaren på Östermalms IP omvandlas till Knivsta Café. Utökningen av cafeteriaverksamheten innebär många nya möjligheter då DIF Fotboll, förutom att bedriva ytterligare ett café, också kommer ha tillgång till ett produktionskök. Något som kommer att kunna nyttjas vid exempelvis större arrangemang, menar Christian Krigström Gentile, verksamhetschef för Djurgården Ungdom.
 – Genom att starta upp Knivsta Café ges vi möjligheten att ha ytterligare en kock anställd inom Djurgården utöver Mathias ”Malte” Ekman, som är tillgänglig för herrlaget på Kaknäs. Personen som nyanställs kommer även att bli personalansvarig och säkerställa försörjningen av personal till Jompas Hörna och Knivsta Café, för att vi ska kunna ha generösa öppettider, berättar Christian som ser en mängd fördelar i upplägget.
– En levande caféverksamhet på idrottsplatserna är viktig på flera sätt, att det sedan är en intäktskälla är i mångt och mycket en bisak. Ett öppet café kan bidra till trygghet och utgöra en samlingsplats som kan säkerställa dels att ungdomsspelare kan äta, både före och efter träning, och dels vara välkomnande för vårdnadshavare att besöka, både träning och match. En viktig del för upplevelsen, trivseln och samhörigheten i en fotbollsförening.

Ytterligare en anställd kock kommer också innebära att Mathias Ekman får en gastronomisk sparringpartner. På så sätt kan idéer och koncept kring mat och hälsa nå en publik utanför Kaknäs och spridas även till idrottsplatserna där Djurgårdens ungdomslag tränar.
– Även om förutsättningarna för att erbjuda precis samma mat som serveras på Kaknäs kommer att finnas, kan jag och den nya kocken få möjligheten att tillsammans klura på ett utbud till våra ungdomsspelare som håller en bra nivå. Det kommer inte helt ersätta ett ordinarie caféutbud, men alternativen ska vara några fler, säger Mathias.

Djurgården Fotboll önskar alla varmt välkomna till både Knivsta Café och Jompas nu i helgen. Under 2024 kommer verksamheterna vartefter att omdanas. 

Tillsammans med rekryteringsbolaget Effektiv söker nu Djurgården Fotboll efter den platsansvarige kocken som ska ta sig an jobbet att driva mat- och cafeteriaverksamheten. Annonsen hittar ni HÄR

Senaste nyheter

Relaterat