Företag

Carlos Moros Gracia klar för HJK Helsingfors

  • Herrar
  • A-lag
  • 24 jan 2024

Vi tackar Carlos för hans tid i Djurgården när han nu rör sig vidare för spel i finska Tipsligan.

30-årige spanske försvararen Carlos Moros Gracia kom till Djurgården från Mjällby inför säsongen 2023. Konkurrensen i den centrala defensiven var emellertid skarp och i kombination med en långdragen skadeperiod landade Carlos på tretton tävlingsmatcher totalt i DIF.

Ett tufft år, men nu väntar dock nya möjligheter i finska HJK Helsingfors som blir nästa anhalt på Carlos fotbollsresa.
– Det känns roligt att få komma till en ny miljö och spela för de regerande finska mästarna, dessutom känner jag ju tränaren Ferran Sibila sedan tiden ihop i GIF Sundsvall. Överlag så  har jag fått ett väldigt bra intryck av HJK och det har varit ett fint mottagande, säger Carlos som därmed tackar för sig i Djurgården.
– Det är självklart lite sorgligt att lämna eftersom jag har fått mycket vänner i laget och lärt känna väldigt många trevliga människor under det senaste året - jag kommer att hålla kontakten med många av dem framöver. Men det här är en del av fotbollen och nu är det dags att röra sig vidare mot en ny utmaning. Så jag vill tacka alla i Djurgården för min tid här, det är en väldigt fin förening och jag hoppas att laget gör en riktigt bra säsong i år och slåss i toppen av Allsvenskan.

 

Bosse Andersson om Carlos övergång

För sportchef Bosse Anderssons del fortsätter det idoga pusslandet med att optimera truppen inför säsongen med sikte på skarpt läge i cuppremiären mot Skövde den 19 februari.
Med tanke på den rådande tuffa konkurrensen i den blårandiga centrala defensiven blir övergången därmed en bra lösning för såväl Carlos, Djurgården samt HJK Helsingfors.
– Vi har haft en bra kommunikation där alla tre parter är överens om en övergång och Carlos har nu skrivit på för HJK. Han kommer till en finsk toppklubb som vann Tipsligan förra året och ska kvala till Champions League i år. Vi vill som alltid sätta spelaren i centrum och det finns allt förutsättningar för att det här blir en bra miljö för Carlos efter ett tufft år i fjol. Nu önskar vi honom ett stort lycka till i HJK och tackar för hans tid i Djurgården, sammanfattar Bosse.

 

Senaste nyheter

Relaterat