Företag

Daniel Melki förstärker Djurgården Ungdom 

  • Ungdom
  • 23 maj 2024

Nästa pusselbit i organisationen kring barn- och ungdomsfotbollen är på plats där Daniel kommer att förstärka arbetet i åldersgruppen 5-12 år från den 1 augusti.

DIF Ungdom fortsätter att stärka organisationen när välmeriterade Daniel Melki nu ansluter. En spännande  rekrytering som dock dröjt lite, enligt verksamhetschef Christian Krigström Gentile som förklarar anledningen.
– Sedan David Bergqvist, (sportsligt ansvarig P/F 10-12 år) berättade att han skulle flytta, och därmed tids nog behöva avsluta sin anställning, så förberedde och genomförde vi en organisationsförändring i vintras. En del i det arbetet innefattade rekrytering för att förstärka organisationen runt pojk- och flicklagen.
–Vi har varit framme i mål med en kandidat till barnfotbollen vid tre tillfällen. Men det är först nu vid tredje gången gillt som allt stämde och gjordes klart. Det innebär att vi totalt har utökat med 1,5 tjänst, först med Isaac Bengtsson för åldrarna 13-19 år och nu även med Daniel Melki i åldersgruppen 5-12 år, berättar Christian som får in en resurs med en omfattande kompetens.
– Daniel har en bred fotbollsbakgrund, i allt från att ha varit spelare på hög nivå, sedan tränare till att de senaste åren driva ungdomssektioner, först i IK Frej och de senaste åren i Danderyds SK. Daniel är UEFA A-utbildad, men det är framför allt hans erfarenheter, intrycket han gjort i intervjuerna och de starka referenserna som gjorde att valet av Daniel var naturligt. 

För Daniel Melkis del är glädjen ömsesidig och han ser fram emot att komma igång i augusti.
– Det känns som ett spännande steg att ta, att komma till en stor organisation och göra mitt bästa för att tillföra erfarenhet och kompetens i barnfotbollen 5-12 år. Jag har fått ett väldigt bra intryck av Axel och ser att det både finns saker och arbetssätt som blir spännande att arbeta med, men också några saker att se över möjlig utveckling kring.

Daniels tillträde kommer att innebära förändringar i verksamheten och Christian Krigström Gentile beskriver hur upplägget kommer att se ut.
– Först och främst kommer vi att kunna göra mer saker för lagen i 5-12 år, vara snabbare i återkoppling, mer på planerna samt avsluta 2024 och planera ett ännu starkare 2025 på ett bra sätt. Vidare kommer David Bergqvist att avsluta sin tjänst 31 maj. Men totalt sett har vi nu fem heltidsanställningar som tar hand om våra pojk- och flicklag (se bild nedan) med stöd av deltidsanställningarna Livia Fischbeck och Emma Wikell på knatteskolan samt Karin Engström på flicklagen 10-12 år. 

Full fart framåt hos Djurgården Ungdom med andra ord och Christian summerar nuläget kring initiativ och fokusområden för 2024:
– Vi driver på med ordinarie verksamhet givetvis - träningar och matcher för våra 130 lag. Vi har under året följande nya initiativ och verksamheter i fokus:

  • Startat knatteskola för 5-åringar.
  • Bytt digital plattform och startat tydligare chatcommunitys.
  • Startat tre nya inkomstbringande arrangemang, där sommarens Akademicamp Pro och Clinics med spelarteman sticker ut (båda fullbokade). Till höstlovet kommer även Clinics enbart för flickspelare, även de med spelarteman, att erbjudas
  • Vad kan vi göra för att individanpassa vår verksamhet för så många barn- och ungdomar som möjligt?
  • Hur vi löser bästa möjliga träningsförutsättningar för kommande vinter?

 

Ett positivt facit för verksamheten så här långt under 2024 med utmanande frågeställningar att bita tag i inför framtiden. Även ett gott tecken på att Djurgårdens ungdomsfotboll är välmående och nu gäller det att fortsätta det idoga arbetet och samtidigt anamma den klassiska DIF-devisen ”Steget före” när det gäller utvecklingen.

Djurgården Ungdom vill också rikta tack till Effektiv som med idogt arbete varit en del i den långa process som ledde fram till förstärkningarna av Isaac Bengtsson i november 2023 och nu Daniel Melki. 

 

Senaste nyheter

Relaterat