Förlust mot BP i Ligacupen Elit

• U21
  • 21 maj 2024

Det blev en tight och spännande match på Grimsta där Brommapojkarna var effektivast framåt och vann med 2-1.

Djurgården ställde upp med följande manskap mot BP:

Malkolm Nilsson Säfqvist
Theo Bergvall, Philip Rolke, Alieu Atlee Manneh, Keita Kosugi
Peter Therkildsen, Magnus Eriksson
Haris Radetinac, Ahmed Saeed, Oskar Fallenius
Musa Gurbanli

Bänk: Elias Markusson Kurkula, Liam Höqqvist, Salim Makanda, Carl Selfvén, Lucas Briceno, David Tokpah, Langston Wennerlind

I en minst sagt haltande tabell i Ligacupen Elit (fd U21-serien) gjorde Djurgården sin femte match medan det var seriepremiär för BP. Båda lagen hade en hög A-lagsrepresentation i startelvorna och för Djurgårdens del fanns det en fin bänk med ett antal kompetenta spelare från DIF PA19.

Solen gassade över Grimsta vid avspark och det blev något av ett inledande ställningskrig med viss övervikt i bollinnehav för BP. Chanserna var få men BP visade prov på snabbhet i omställningarna och i elfte minuten kom ett 3-mot-2-läge där Evans Botchway fick fritt skottfält och kunde sätta 1-0.

Djurgården inledde en kvitteringsjakt men hade till en början svårt att hitta ytor i hemmalagets välorganiserad defensiv. Det blev en del fina blårandiga kombinationer och nästan-lägen, men ingen het DIF-chans med halva halvleken spelad.

Djurgården tog för sig alltmer och fick stundtals till en fin etablerade offensiv. Ett bra läge kom sedan i 27:e minuten för Musa Gurbanli, efter framspelning från 08-födde Ahmed Saeed. Lucas Bergström i BP-kassen var emellertid med på noterna och parerade.
BP replikerade omgående med ett bra läge för Rasmus Örqvist på ett inlägg från högerkanten, BP-kaptenens volleyträff smet lyckligtvis en bit utanför målramen.

Nästa läge blev Djurgårdens efter en elegant solorusch från Oskar Fallenius. ”Ogge” hittade därefter ut till Haris Radetinac som la över för Ahmed Saeed, men Lucas Bergström dök snabbt och räddade ånyo.

Strax efter var Theo Bergvall farligt framme men inspelet rensades. DIF var inne i en bra period nu och utdelning skulle också komma. Ett fint frisparksläge uppstod i 39:e minuten och Peter Therkildsen klev fram, måttade och sköt elegant in kvitteringen.

Det kunde blivit mer när Oskar Fallenius fick skottläge kort därpå, men bollen gick i nyporna på Bergström i BP-kassen den gången. Mycket mer av intresse hände inte och vid 45 minuters spel var det klart utan tillägg. En jämn och tät första halvlek mellan två bra lag.

Det blev ett byte i paus där Lucas Briceno klev in. Ahmed Saeed flyttade därmed ut på högerkanten istället för Oskar Fallenius som fick välförtjänt vila.

Trots att DIF var förvarnade visade BP ånyo prov på sina snabba omställningar och tvingade fram en fin räddning från Malkolm Nilsson Säfqvist på ett lurigt lågt skott. Det var hög press från DIF som stundtals bar frukt, men BP spelade sig stundtals igenom och Evans Botchway var sedan farligt framme på nytt, men Philip Rolke fanns på plats och redde upp situationen i grevens tid.
Kort därpå bröt Rolke högt upp i banan och stack iväg i offensiven, skottet stack dessvärre metern utanför.

I 53:e minuten var det ruggigt nära ett ledningsmål för BP som kontrade och kom 2 mot 1, friläge i boxen uppstoddär Alieu Atlee Manneh lyckades rädda bollen på mållinjen. Det blev sista insatsen för Alieu som klev ut i 55:e minuten och David Tokpah ersatte.

Det var fortsatt högt tempo i matchen där anfallen växlade. Ständiga orosmomentet Evans Botchway var dock inte klar för dagen och skulle sätta ytterligare en boll i nät efter en ny snabb BP-omställning.

Underläge för DIF som svarade upp med ett farligt anfall med fint kombinerande, där flera halvchanser kom på rad som tyvärr inte resulterade. Därpå följde en farlig inläggsfrispark där bollen återigen flipprade runt i boxen, men inget mål där heller.

Nytt byte kom i minut 68 då Carl Selfvén klev in och Ahmed Saeed klev ut. DIF tryckte på för kvittering men BP höll emot med tight och svårforcerat försvarsspel. Nästa chans blev istället hemmalagets när Eric Pahtansali fick läge och sköt, Malkolm Nilsson Säfqvist var emellertid välplacerad och räddade.

Därefter tackade Haris Radetinac för sig och Langston Wennerlind kom in. Knappa kvarten återstod och det var nära nätkänning då Musa lyfte in bollen till Theo Bergvall som lurade i boxen, ett BP-ben täckte dessvärre i sista sekunden när bollen skulle stötas in. Theo fick dessutom en smäll i den situationen och fick kliva av, varpå Salim Makanda ersatte.

Den blårandiga forcering rullade på mot slutet utan att det blev något riktigt bett i attackerna. Magnus Eriksson prövade skott utanför straffområdet men bollen smet en bit över.
Fler möjligheter bjöds dessvärre inte och efter knappa fem stopptidsminuter kom sedan slutsignalen som innebar förlust med 2-1.

Därmed väntar ett uppehåll för Djurgårdens del i Ligacupen Elit där matchandet tar vid igen i slutet av juli.

21 maj, tisdag 13:30Grimsta IP