Företag

Hampus Finndell på lån till Eintracht Braunschweig

  • Herrar
  • A-lag
  • 1 feb 2024

Djurgårdens 23-årige mittfältare spelar i 2. Bundesliga under vårsäsongen.

Det blir en flytt söderöver till Tyskland för Hampus Finndell under våren. En utlåning under vårsäsongen till Eintracht Braunschweig i 2. Bundesliga, med tillhörande köpoption, stundar och därmed gör sig Hampus redo för att ge sig i kast med en ny utmaning inom den tyska fotbollen.
– Jag är förväntansfull och det ska bli kul att få pröva på den här ligan som har en fantastisk atmosfär och ett högt tempo i spelet. Jag har fått ett fint mottagande och väldigt positiva intryck av klubben så här långt. så det här ska bli riktigt spännande. Samtidigt är det självklart vemodigt att skiljas från Djurgården och gänget på Kaknäs. Så det är blandade känslor för min del, förklarar Hampus.

 

Bosse Andersson om Hampus utlåning

Med en knivskarp konkurrens på det blårandiga mittfältet och ett påtagligt intresse för spel utomlands för Hampus del blir utlåningen ett logiskt steg för sportchef Bosse Andersson.
– Hampus har varit väldigt angelägen om att få spela i en ny miljö i Europa. Sedan har vi fört diskussioner om ett lån till Eintracht Braunschweig och det blev aktuellt väldigt sent i transferfönstret. Vi vill som alltid sätta spelaren i centrum och har varit tillmötesgående för att Hampus ska få genomföra sin dröm om att spela utomlands. Låneavtalet sträcker sig till den 30 juni och innehåller en köpoption, så nu önskar vi Hampus lycka till nere i Tyskland och får utvärdera läget igen i sommar, sammanfattar Bosse.

 

Senaste nyheter

Relaterat