Företag

Inför Djurgården - Elfsborg

  • Herrar
  • A-lag
  • 10 maj 2024

Dags för efterlängtad hemmamatch på söndag när Elfsborg gästar Tele2 Arena. Här hittar du förutsättningarna inför matchen.

DJURGÅRDEN - ELFSBORG

Söndag 12 maj klockan 16:30, Tele2 Arena.

Köp biljett

Evenemanget har väskförbud enligt beslut från Polismyndigheten. Undantag kan endast beviljas av medicinska skäl mot uppvisande av läkarintyg.
Läs mer hos Polismyndigheten.

Inga väskor, inklusive mindre handväskor, magväskor, tygkassar och plastpåsar, får tas med in. Det är inte heller tillåtet att ta med paraplyer, flaskor, systemkameror, mat och dryck in i arenan.

Truppstatus

– Rasmus Schüller, Marcus Danielson och Tokmac Nguen är de spelare som inte är tillgängliga för matchtruppen, meddelar Djurgårdens naprapat Kalle Barrling.

Varningsläget Allsvenskan

3 varningar: Besard Sabovic
2 varningar: Samuel Leach Holm
1 varning: Lucas Bergvall, Samuel Dahl, Marcus Danielson, Albin Ekdal, Tobias Gulliksen, Piotr Johansson, Gustav Wikheim

Listan omfattar ackumulerade varningar i Allsvenskan.

Missar nästa match vid ytterligare varning: Samuel Leach Holm

Avstängd: Tokmac Nguen

Spaningar

  • Äntligen dags för hemmamatch igen med över 22.000 sålda biljetter när Elfsborg gästar.
  • En tuff period är avklarad med fem matcher på två veckor där ett något slitet Djurgården med viss möda fick med sig tre poäng mot ett starkt och framåtlutat VSK.
  • En seger som innebär välkommet häng i toppstriden med fem poäng upp till förstaplatsen.
  • Tokmac Nguen avtjänar sin sista avstängning mot Elfsborg på den fyra matcher långa avstängningsperioden.

 

Vi måste hitta rytmen i anfallsspelet.

Tränarkollen

Thomas Lagerlöf inför matchen:
– Det känns bra att kunna ha en vanlig träningsvecka inför match och spelarna har också längtat efter det för att kunna få ett bra fokus på själva träningspassen. Det är många som har gjort bra ifrån sig och framför allt försöker vi göra det vi har som syfte i träningen, konstaterar ”Tolle” med viss hänvisning till torsdagmorgonens videogenomgång kring den egna offensiven.
– Vi måste hitta rytmen i anfallsspelet där vi behöver bli skickligare på att känna när vi ska börja springa i tid, så att vi exempelvis kan skapa numerära överlägen. Vi har blivit lite sena ur blocken, både i omställningsspelet när vi vinner bollen, men även i rytmen i anfallsspelet. När vi går från speluppbyggnad till genombrott måste vi börja springa i tid för att få tillräckligt mycket folk inne i boxen. Sedan ska det gärna vara någon överbelastning på själva genombrottet och dessutom bra balans så att vi kan återerövra bollen. Vi har blivit lite baktunga i en del lägen. Det handlar som sagt om rytm och att vi framför allt gör det kollektivt när vi växlar tempo.

Sett till manskapet var det en något glesare skara som deltog på torsdagförmiddagens träning.
– Efter fem matcher på två veckor är det lite slitage på de som har spelat väldigt mycket. Så några körde gymmet istället när vi tränade under förmiddagen och sedan kör vi individuell träning på eftermiddagen. Så det blir varierade program för spelarna beroende på deras individuella behov just nu.

Om Elfsborg

  • Är i god form och blev första laget att besegra Malmö FF i årets upplaga av Allsvenskan.
  • Befinner sig på åttonde plats i tabellen med tio poäng.
  • Tre offensiva spelare tvingades kliva av senast mot MFF: Per Frick, Arber Zeneli och Simon Hedlund. Förstnämnde Frick kan vara ett frågetecken inför matchen medan Zeneli och Hedlund förväntas vara tillgängliga, enligt Elfsborgs hemsida.
  • Forwarden Jalal Abdullai och mittbacken Terry Yegbe är avstängda.
  • Välbekante Rami Kaib återvänder till sin tidigare hemmaarena.

 

Thomas Lagerlöf om Elfsborg
– De slog ju Malmö FF senast med 3-1, vilket är väldigt starkt. Annars tycker jag nog att Elfsborg är ganska likt så som de sett ut under de senaste åren. De började addera ett högre presspel i perioder och har växt fram till betydligt mer än bara ett kontringslag under Jimmy Thelins tid i klubben. De är duktiga i sitt höga presspel när de bestämmer sig för det och bekväma i sitt lägre försvarsspel när de väljer det. 
– Sedan är de som alltid vassa i sitt kontringsspel, kanske Allsvenskans bästa lag i sitt längre passningsspel. Det vapnet använder de även i sitt etablerade anfallsspel där de flyttar bollen med passningar över 60-70 meter. Så vi känner igen Elfsborg väl, resonerar ”Tolle” som inte vill spekulera alltför mycket kring eventuell skadefrånvaro i Elfsborg.
– Alla lag vill ju alltid ha så många spelare som möjligt tillgängliga, hur det sedan påverkar deras spel får vi se. Det vi vet i nuläget är att deras mittback Terry Yegbe samt deras anfallare Jalal Abdullai är avstängda, sedan får vi se hur det ser ut med deras skavanker. Men det är klart att det aldrig är en fördel att ha spelare borta.

 

Fem senaste mötena lagen emellan

Djurgården - Elfsborg 0-4, Allsvenskan juli 2023
Elfsborg - Djurgården 1-1, Allsvenskan juni 2023
Djurgården - Elfsborg 2-1, Allsvenskan aug 2022
Elfsborg - Djurgården 0-0, Allsvenskan maj 2022
Djurgården - Elfsborg 0-3, Allsvenskan okt 2022

12 maj, söndag 16:30Tele2 Arena

DjurgårdenIF Elfsborg
2-0 (0-0)

  • MålskyttarBesard Sabovic 47'Tobias Gulliksen 70'
  • Gula kortJacob Une Larsson
  • Domare Victor Wolf
  • Publik 19418 (Tele2 Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat