Företag

Inför Djurgården - Halmstad

 • Herrar
 • A-lag
 • 19 maj 2024

Dags för hemmamatch igen på måndag då ett formstarkt DIF tar sig an Halmstads BK på Tele2 Arena. Här hittar du truppen och förutsättningarna inför matchen.

DJURGÅRDEN - HALMSTADS BK

Måndag 20 maj klockan 19:00, Tele2 Arena

Köp biljett

Evenemanget har väskförbud enligt beslut från Polismyndigheten. Undantag kan endast beviljas av medicinska skäl mot uppvisande av läkarintyg.
Läs mer hos Polismyndigheten.

Inga väskor, inklusive mindre handväskor, magväskor, tygkassar och plastpåsar, får tas med in. Det är inte heller tillåtet att ta med paraplyer, flaskor, systemkameror, mat och dryck in i arenan.

Truppstatus

– Marcus Danielson och Rasmus Schüller är de spelare som inte är tillgängliga för matchtruppen, meddelar Djurgårdens naprapat Kalle Barrling.

Varningsläget Allsvenskan

3 varningar: Besard Sabovic
2 varningar: Samuel Leach Holm, Jacob Une Larsson
1 varning: Lucas Bergvall, Samuel Dahl, Marcus Danielson, Albin Ekdal, Tobias Gulliksen, Piotr Johansson, Gustav Wikheim

Listan omfattar ackumulerade varningar i Allsvenskan.

Missar nästa match vid ytterligare varning: Samuel Leach Holm, Jacob Une Larsson

Spaningar

 • Äntigen dags för hemmamatch igen där Djurgården jagar en ny trepoängare i tabellens toppskikt.
 • Fjärde raka segern togs med 5-0 mot BP och formkurvan pekar fortsatt uppåt.
 • Hattrick från Deniz Hümmet senast innebär andra plats i den allsvenska skytteligan med fem mål.
 • För Tokmac Nguens del blev det comeback efter fyra matchers avstängning och han visade omedelbart prov på sin effektivitet i avsluten. 
 • Marcus Danielson satt på läktaren senast på Grimsta, är han redo för spel till på måndag?
 • Var på plats på arenan i tid. Det blir utnämning till DIF Hall of Fame och fysisk utdelning av priset Årets Djurgårdare till Pelle Kotschack innan avspark.

 

Det är viktigt att vi inte nöjer oss.

Tränarkollen

Kim Bergstrand inför matchen:
– Vinster bygger både självkänsla och självförtroende på ett bra sätt och det är sjävklart viktigt för oss. Många mål är också viktigt och att hålla nollan är inte dumt det heller. Där pekar pilarna rätt och det gäller att veta varför vi är bra när spelet sitter och sedan rätta till några grejer som var mindre bra. Det är viktigt att vi inte nöjer oss. Efter ledningsmålet senast mot BP blev vi lite bekväma och det får vi inte vara. Är vi bekväma mot Halmstad på måndag så kommer vi att få det väldigt jobbigt, berättar Kim som tycker att rotationen i truppen funkat ganska okej när matcherna duggat tätt de senaste veckorna.
– Det är väldigt vanskligt med rotation enligt plan eftersom det händer saker hela tiden som man inte kan förutse. Någon blir avstängd, skadad eller förkyld. Så man får försöka planera någon form av rotation, men det blir sällan som man har tänkt sig. Sedan tillkommer ju form som en faktor utöver det.

En annan faktor som är viktig för laget är publikstödet och Kim hoppas på rejäl backning på läktarna ånyo mot HBK.
– Vi ser alltid fram emot att spela på Tele2 Arena och har haft en bra utdelning där, bortsett från matchen mot Malmö som var den enda plumpen - även om det var en tight match. Det stödet som vi har förtjänar stort beröm och när det blir som mot BP i torsdags spelar vi ju i praktiken hemma fast vi är på bortaplan. Sedan är det klart att det alltid blir extra speciellt på Tele2 Arena.

 

Om Halmstads BK

 • Har inlett serien på ett övertygande sätt med 15 poäng och en sjätte plats i tabellen.
 • Besegrade Häcken med 3-0 senast.
 • Naeem Mohammed är lagets bäste målskytt med fyra fullträffar så här långt.

 

Kim Bergstrand om HBK
– De har tagit mycket poäng så här långt så det blir spännande. Vi vet att det är ett väldigt ärligt lag som försvarar sig hängivet och organiserat i sina block. Dessutom väldigt bra i sitt kontringsspel, så det gäller att ha bollen i ytor som är jobbiga för dem. Man kan få ha mycket boll mot Halmstad, men har vi den på ställen som de tycker är bekväma så händer ingenting. Vi måste få in bollen och ta många löpningar för att få belöning till slut, men det går inte att stå och spela fotboll eller ta många tillslag.

 

Fem senaste tävlingsmatcherna lagen emellan

Djurgården - Halmstad 1-0, Allsvenskan sep 2023
Halmstad - Djurgården 2-0, Allsvenskan apr 2023
Djurgården - Halmstad 1-1, Svenska Cupen mars 2023
Djurgården - Halmstad 1-0, Allsvenskan nov 2021
Halmstad - Djurgården 0-0, Allsvenskan juli 2021

20 maj, måndag 19:00Tele2 Arena

DjurgårdenHalmstads BK
2-0 (2-0)

 • MålskyttarGustav Wikheim 7'Tokmac Nguen 16'
 • Gula kortGustav Wikheim
 • Domare Adam Ladebäck
 • Publik 16796 (Tele2 Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat