Företag

Inför IFK Norrköping - Djurgården

 • Damer
 • A-lag
 • 17 apr 2024

Årets första damallsvenska bortamatch väntar på fredag då DIF beger sig till Platinumcars Arena. Här hittar du truppen och förutsättningarna.

IFK NORRKÖPING - DJURGÅRDEN

Fredag 19 april klockan 19.00, Platinumcars Arena

Köp biljett här

Truppstatus

– Vi hoppas på att ha Maria Brochmann tillgänglig för truppen denna gång, vi jobbade för att hon skulle varit  disponibel i premiären, men så blev det inte. I övrigt har vi ett par frågetecken som vi får kolla av, meddelar Marcelo Fernandez.

Spaningar

 • Utmärkt start på OBOS Damallsvenskan med stabil hemmaseger mot Trelleborg.
 • Skarp utmaning väntar mot ett Peking som förstärkt klokt i år.
 • Shinomi Koyama gjorde sitt första damallsvenska mål mot TFF och hade bud på fler.
 • Ett riktigt tufft skadeläge har börjat ljusna något. Ina Vårhus var med i truppen senast och Maria Brochmann är eventuellt tillgänglig för truppen på fredag.
Jag tror att det blir en tuff och fysisk match.

Tränarkollen

Marcelo Fernandez inför matchen:
– Det var skönt med vinst senast. Det är alltid lite oroligt när man ska möta en nykomling i första omgången. Så det var bra att vi kom från Stadion med tre poäng och även sett till hur matchen utvecklade sig med spelövertaget. Utöver det hade jag kanske önskat några fler mål med tanke på matchbilden och hur många avslut vi har. Men det kändes ändå tryggt att vi kom igenom på de sätt som vi vill göra och tränat på. Sedan får vi finjustera avsluten i offensivt straffområde. Då kommer vi att göra fler mål, även om jag tror att vi kommer få lite färre chanser nu mot Norrköping och då måste vi vara ännu vassare där inne, förklarar Marcelo som ser fram emot en rejäl batalj på fredag.
– Jag tror att det blir en tuff och fysisk match. Så för vår del gäller det att kunna hantera deras längre spel upp på deras fysiska forwards. Kan vi kontrollera den delen är det bra, vinna första- och andrabollar och skydda backlinjen med våra innermittfältare. Det kommer att bli fundamentalt i den här matchen.


Om IFK Norrköping

 • Var nära att ta en tung premiärskalp mot BK Häcken som dock vände underläge 2-3 till seger 4-3 på tilläggstid.
 • Nyförvärvade norska anfallaren Sara Kanutte Fornes stod för två av Pekings mål i den matchen och bör hållas under uppsikt.
 • Har i övrigt uppgraderat truppen med många intressanta namn inför säsongen.
 • Vann sitt damallsvenska genrep med 6-1 mot Gamla Upsala SK.

 

Marcelo Fernandez om Norrköping
– De kommer att vara klart bättre i år och har förstärkt med spets på så gott som alla positioner. Bland annat genom Fanny Andersson som var en av Damallsvenskans bästa innermittfältare förra året. Plus att de kan bygga vidare på det som de gjorde förra året som nykomling. Så jag tror att de kommer att göra ett starkt andra år, säger Marcelo som identifierar vissa nycklar som krävs för en bra DIF-prestation.
– Som jag nämnde tidigare måste vi kunna hantera deras andrabollsspel framför vår backlinje. Sedan måste vi försvara egen box på ett väldigt bra sätt och slutligen måste vi göra våra saker anfallsspelet, så att vi skapar målchanser på det sätt som vi vill. Där har vi en bra kompetens både som lag och individuellt och jag tror och hoppas att vi kommer att ha en bra dag på jobbet.

 

Senaste möten lagen emellan

DIF - IFK Norrköping 1-1, OBOS Damallsvenskan okt 2023
IFK Norrköping - DIF 3-2, OBOS Damallsvenskan apr 2023
IFK Norrköping - DIF 0-0, Träningsmatch feb 2023

 

19 april, fredag 19:00Platinumcars Arena

IFK NorrköpingDjurgården
2-2 (1-1)

 • MålskyttarShinomi Koyama 8'Wilma Leidhammar 32'Sara Kanutte Fornes 50'Beata Kollmats 52'
 • Domare Eva Svärdsudd
 • Publik (Platinumcars Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat