Företag

Inför KIF Örebro - Djurgården

 • Damer
 • A-lag
 • 9 feb 2024

Tredje träningsmatchen väntar för damerna som beger sig till Behrn Arena under lördagen.

KIF ÖREBRO - DJURGÅRDEN

Lördag 10 februari klockan 15.00, Behrn Arena

Matchen streamas av Nerikes Allehanda

Truppstatus

– Både Beata Kollmats och Ina Vårhus har varit sjuka, vilket gjorde att de stod över mot Röa. Nu jobbar de vidare på att bli helt återställda och vi hoppas att båda kan vara med på fredagsträningen och sedan spela match på lördag, meddelar Marcelo Fernandez.

Spaningar

 • Dags för årets tredje träningsmatch väntar efter inledande möten mot Bröndby och Röa.
 • Spännande debut med tillhörande vackert mål av Shinomi Koyama mot Röa skapar lite extra intresse inför matchen mot KIF Örebro.
 • Det blev även DIF-debut för nyförvärvet Lucia Duras som gjorde en halvlek i tisdags.
 • Två pjäser i den centrala defensiven, Beata Kollmats och Ina Vårhus, saknades mot Röa. Förhoppningsvis är de tillräckligt kuranta för att kunna spela match på lördag.

Tränarkollen

Marcelo Fernandez inför matchen:
– Vi reser tillbaka till Stockholm under torsdagen och har haft ett väldigt bra läger. Skönt med lite miljöombyte och vi har kommit ihop ordentligt som en grupp, både på planen och vid sidan av. Nu väntar KIF Örebro och vi ska fortsätta att ta steg i det vi jobbar med, se till att vi kommer lite längre i allting. Sedan hoppas jag även att vi får tillbaka lite spelare från sjukdom, vi vill gärna få matchminuter på våra mittbackar Beata Kollmats och Ina Vårhus. Utöver det vill vi även se mer av hur ett samspel i offensiven mellan Zara Jönsson och Maria Brochmann skulle kunna se ut, berättar Marcelo som nu skruvar upp matchandet till en något skarpare nivå.
– Vi kommer att vässa matchningen lite mot Örebro. Vi har haft två matcher där vi gått runt på alla tillgängliga spelare, men nu ökar vi durationen på några spelare.


Om KIF Örebro

 • Kryssade 2-2 mot Hammarby i senaste träningsmatchen och förlorade med 2-1 mot Linköping dessförinnan.
 • Har tappat en del spelare inför säsongen där bl.a. Elsa Pelgander, Tove Enblom, Felicia Da Feo och Regan Steigleder rört sig vidare.
 • Har dock fyllt på med amerikanska försvararen Ashley Barron samt isländska mittfältaren Katia Maria Thordadottir.

 

Marcelo Fernandez om KIF Örebro
– De har haft en hel del förändringar i truppen, men har egentligen samma identitet som tidigare. De spelar 3-4-3 i sitt anfallsspel och 5-4-1 i försvarsspelet. De vill pressa högt och vill även spela sig ur sitt eget straffområde, så det blir en bra värdemätare för oss. Ett lag som var i samma region av tabellen som oss i fjol och det blev jämna matcher mot dem under hösten, både i serien och i träningsmatchen innan, konstaterar Marcelo som ställs mot ett bitvis förändrat KIF Örebro.
– De har tappat många men också värvat mycket nytt från bland annat Island och Finland, totalt sett tycker jag att de har gjort ett jättebra transferfönster. Jag har själv haft god koll på vissa av de här spelarna, samtidigt behöver de såklart tid på sig att spela ihop sig.

 

10 februari, lördag 15:00Behrn Arena

KIF ÖrebroDjurgården
0-3 (0-2)

 • MålskyttarStinaLisa Johansson 3'StinaLisa Johansson 29'Olivia Ländin Sjöblom 83'
 • Publik (Behrn Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat