Företag

Ingrepp väntar för Theo Bergvall

  • Herrar
  • A-lag
  • 27 feb 2024

En längre tids problem med kompartmentsyndrom ska nu åtgärdas vilket innebär att Djurgårdens ytterback bli borta från spel under en tid.

Theo Bergvall har haft en fin utvecklingskurva sedan han kom till Djurgården, men det har kostat på i form av smärta i samband med spel. Undersökningar har genomförts kontinuerligt för att kunna åtgärda problematiken och nu finns en bekräftad diagnos, enligt Djurgården naprapat Kalle Barrling
– Theo har haft återkommande problem sedan han kom till Djurgården. Vi misstänkte tidigt att det handlade om ett kompartmentsyndrom i vaderna, vilket gör att man får kraftig smärta och känselbortfall i fötterna. Vi gjorde en utredning förra våren på en specialistklinik i Stockholm och fick då svaret att det inte rörde sig om kompartmentsyndrom. Så vi fortsatte att undersöka medan Theo spelade vidare trots smärtorna. Till slut valde vi att återgå till att utreda kompartmentsyndrom, eftersom vi såg det som den enda tänkbara förklaringen. Vi fick sedan möjlighet att göra det på en annan specialistklinik och där fick vi det slutligen bekräftat.
– Nu kommer Theo att göra ett ingrepp, vilket kommer att innebära en tids bortfall från spel. Hur länge det kan tänkas bli får vi återkomma till när ingreppet är genomfört, summerar Kalle Barrling.

Senaste nyheter

Relaterat