Företag

Välkommen till Djurgården, Keita Kosugi!

  • Herrar
  • A-lag
  • 22 mars 2024

Den 18-årige försvararen Keita Kosugi är klar för Djurgården på ett 4-årskontrakt.

Sedan den 11 mars har den japanske försvarsspelaren Keita Kosugi varit med i herrlagets träningsvardag på Kaknäs. Han kom hit som 17-åring men fyllde 18 år häromdagen, och nu har han alltså skrivit på ett kontrakt till och med 2027.

Keita kommer närmast från den japanska klubben Shonan Bellmare U18 och har gjort tio landskamper med Japans U17-landslag där han var lagkapten i laget som vann de asiatiska U17-mästerkapen. Detta kvalificerade Japan till U17-VM där man avancerade från gruppen men sedan slogs ut mot Spanien. Men nu är han alltså Djurgårdsspelare.
– Det känns jättebra att gå till en av de största klubbarna i Sverige. Jag vet att Djurgården har en anrik historia, och fantastiska supportrar, det har jag upplevt själv när jag var på både kvartsfinalen och semifinalen i Svenska Cupen. Så jag ser fram emot den här utmaningen och chansen jag har fått, säger Keita som säger så här om intrycken av laget:
– Jag har varit här i nästan två veckor och har imponerats av laget och kvalitén på varje enskild spelare.

Hans främsta position på planen är vänsterback, och det är också i den positionen han har tränat under sin tid på Kaknäs.
– Jag måste säga att jag tycker att jag har väldigt lika egenskaper som Samuel (Dahl). Snabb, bra teknik och bra bollbehandling och jag orkar springa mycket. Jag tycker också att jag är bra i defensiva en-mot-en-situationer och jag kan lova att jag alltid kommer att ge allt för laget.

Trots en relativt kort tid i Stockholm har han även fått goda intryck av de personer han träffat, såväl i föreningen som på hotell och restauranger.
– Jag tycker att svenskar och japaner verkar väldigt lika. Man har disciplin och respekt för tider och regler, vänliga och omhändertagande, och många jag träffat både i klubben och utanför den har hjälpt mig jättemycket den här tiden jag varit här, så jag har fått ett bra intryck av Stockholm och ser fram emot att bo här.

Nu väntar en acklimatiseringsperiod till det nya landet och allt som följer med att flytta till ett nytt land och ett nytt lag, men som bekant har även damlaget värvat japansk och ungt i form av Shinomi Koyama vilket kan komma att bli en extra trygghet för dom båda.
– Vi har inte hörts ännu men det kommer vi säkert att göra och det kan nog vara skönt att ha en från samma land som också kommit hit nyligen och är i ungefär samma läge som jag, så vi kommer säkert att ses över en fika eller en middag eller så framöver.

Sportchef Bosse Andersson om Keita Kosugi
– Keita har varit på hos oss i snart två veckor och har imponerat i sitt spel. Han är visat att han är en skicklig fotbollsspelare med mycket talang, som har likheter med Samuel Dahl som vi har på vänsterbackspositionen idag. Keita fyllde 18 år i måndags vilket gav oss möjligheten att skriva ett längre kontrakt med honom vilket känns roligt.
– Han har varit lagkapten i japanska U17-landslaget som gjort fina resultat så det är klart att det är en spännande spelare. Nu åker han tillbaka till Japan snart och sen ansluter han till laget igen den 1 april och går in i vår verksamhet fullt ut, avslutar Bosse.

Under fredagseftermiddagen spelar herrarna träningsmatch mot Örebro SK på Lidingövallen, och Keita finns med i truppen. Läs mer om matchen här.

Fakta om Keita Kosugi
Position: Försvarare
Född: 18 mars 2006
Längd: 1,68 m
Tidigare klubbar: Shonan Bellmare U18

Senaste nyheter

Relaterat