Företag

Landslagssvepet del 2 - kvalseger för Dahl och Bergvall

  • Herrar
  • A-lag
  • 27 mars 2024

Samuel Dahl och Lucas Bergvall fanns med från start när Nordmakedonien besegrades med 2-0 i U21 EM-kvalet. I övrigt var det sparsamt med speltid för övriga DIF-spelare under tisdagens landskamper.

Efter en inledande landskamp mot Cypern var det skarpt läge för det svenska U21-landslaget som tog sig an Nordmakedonien i kvalet till U21 EM. Lucas Bergvall och Samuel Dahl fanns med från start och Lucas var nära att ge Sverige ledningen i första halvlek. 
Båda DIF-spelarna klev dock av med knappa timmen spelad och i Lucas Bergvalls fall kom bytet i samband med en tackling med dobbarna före från Mihail Dimitrievski som renderade rött kort.
Matchen stod i det läget 0-0, men ett Sverige i numerärt överläge satte sedan två mål under den sista halvtimmen och tog tre viktiga poäng i kvalet.

Det var EM-kvaldags även för Tobias Gulliksen och det norska U21-landslaget under tisdagen där San Marino stod för motståndet. Tobias började på bänken och byttes sedan in i 80:e minuten i en match som Norge vann komfortabelt med 4-0.

Även Rasmus Schüller och Miro Tenho återvänder med pigga ben till Kaknäs med tanke på att båda befann sig på bänken i tisdagkvällens landskamp mot Estland. För Rasmus del blev det ett inhopp med kvarten kvar medan Miro Tenho vilades hela matchen som Finland vann med 2-1.

Värt att notera sedan tidgare är även att Musa Gurbanli blev målskytt och räddade ett kryss för Azerbajdzjan i måndagens landskamp mot Bulgarien.

 

Senaste nyheter

Relaterat