Landslagssvepet - Gurbanli målskytt och seger för Kosugi

• 10 juni 2024

En genomgång av DIF-spelarnas insatser i sina respektive landslag under veckan som gick.

Azerbajdzjan fick en tuff resa mot Albanien på bortaplan med ett tidigt underläge som sedan utökades till 3-0 mot slutet. Men ett azeriskt tröstmål skulle komma från Musa Gurbanli som byttes in i den 77:e minuten och reducerade till 3-1 i den 90:e minuten - vilket också blev slutresultatet.

För Keita Kosugis Japan U19 blev det seger med 4-1 mot Indonesien U20 i Maurice Revello Tournament i lördags. Keita fanns med från start och spelade hela matchen som vänsterback. Därmed tog Japan första trepoängaren i gruppen efter att tidigare ha förlorat mot Italien U21 med 4-3, en match där Keita dock befann sig på bänken.

Även Tobias Gulliksen drog på sig den norska landslagströjan och byttes in i andra halvlek i det nordiska U21-derbyt mot Danmark i torsdags. Norge var i underläge 2-1 inför andra halvlek men vände till 3-2 med Gulliksen på planen innan Danmark sedan räddade ett kryss genom att göra 3-3 i slutet av matchen.

I övrigt blev Samuel Dahl och Miro Tenho utan speltid i det svenska respektive det finska landslaget, medan Lucas Bergvall lämnade återbud till Sverige U21:s matcher mot England och Kroatien på grund av skadekänning.