Företag

Miljonstöd till DIF från Unibet inför Europaspelet

  • Herrar
  • A-lag
  • 20 juni 2024

Djurgården är återigen kvalificerade för kvalspel till UEFA Conference League och kan därmed glädjas åt 1,33 miljoner i stöd från Unibet ur Europafonden.

Fyra svenska föreningar har kvalificerat sig till sommarens Europakval 2024 och delar därmed på åtta miljoner kronor från den så kallade Europafonden som finansieras av elitfotbollens huvudsponsor Unibet. Pengar som ska hjälpa svenska klubbar att nå ett gruppspel i Champions League, Europa League eller i Europa Conference League.
– Som hängivna supportrar av svensk fotboll hoppas vi såklart få se fler som tar sig ut i Europa, vilket också kommer gynna klubbarna både sportsligt och ekonomiskt. Årets Europafond är den största hittills sedan Unibet blev huvudsponsor 2020 och förhoppningsvis kan den vara till hjälp för våra svenska lag som snart går in i kvalspelet mot Europa, säger Raúl Valencia López, marknads och PR-ansvarig på Unibet.

Fakta Europafonden

Europafonden syftar till att hjälpa svenska klubbar att nå gruppspelet i UEFA Champions League, UEFA Europa League eller UEFA Europa Conference League. Varje år fyller Unibet på Europafonden med fem miljoner kronor. Om en klubb når gruppspel i Europa betalas pengarna tillbaka gånger 1,5, vilket BK Häcken gjorde förra säsongen. Detta överskott går till nästa års fond så att kommande svenska klubbar som kvalar till Europa ska få så bra förutsättningar som möjligt.

Pengarna i Europafonden fördelas så att regerande svenska mästarna får 50% från potten för att kvala till Champions League medan övriga tre klubbar får 1/6 vardera av pengarna för att kvala till Europa Conference League. 2024 kvalar Malmö FF till UEFA Champions League medan IF Elfsborg siktar på att nå en plats i UEFA Europa League. Djurgården och BK Häcken kvalar till gruppspel i UEFA Europa Conference League. 

Senaste nyheter

Relaterat