Företag

Rapport från januariturnén

  • Herrar
  • A-lag
  • 10 jan 2024

Peter Kisfaludy är på plats på Cypern och ger en lägesrapport kring de fem DIF-spelarna som är uttagna till landslagssamlingen.

Det svenska herrlandslaget befinner sig på Cypern för klassisk januariturné och i år bidrar Djurgården med hela fem spelare till den blågula truppen: Lucas Bergvall, Samuel Dahl, Oskar Fallenius, Samuel Leach Holm och Jacob Widell Zetterström.

På plats på den cypriotiska sydkusten finns även ytterligare blårandig representation i form av Peter Kisfaludy som följt DIF-kvintetten under samlingen och levererar följande lägesrapport:
– Det har gått bra för våra killar så här långt. Alla är pigga och fräscha och idag körde de en ganska lätt och taktisk träning, med fokus på inlägg, frisparkar och avslutsövningar, inte så mycket spel med andra ord. Men i måndags spelades det en internmatch över tre kvartar  som slutade 0-0 och gav en del intressanta observationer.
– Det var kul att se Samuel Leach Holm som var mycket bra i sitt passningsspel, speciellt det långa passningsspelet. Även Lucas Bergvall stod för en fin insats, även om han tröttnade lite mot slutet. Jacob Widell Zetterström fick det generellt sett ganska lugnt mellan stolparna men visade klass med en jätteräddning och Samuel Dahl hade lite startsträcka på sin ytterbacksplats men spelade upp sig under matchens gång. För Oskar Fallenius del spelade han på vänsterkanten och jobbade som alltid på stenhårt i löpningarna upp och ner längs kanten, summerar Peter som ger ett högt betyg till inramningen för spelarna nere på Cypern.
– Det är ju ett fantastiskt hotell med planerna precis bredvid och standarden på faciliteterna överlag är top notch. Så förutsättningar är fina och det ska bli spännande att se utfallet i landskampen mot Estland på fredag.

Matchen spelas fredag kl. 19.00 och sänds på Sportkanalen/TV4 Play.

Senaste nyheter

Relaterat