Företag

Samuel Dahl uttagen till svenska landslaget

  • Herrar
  • A-lag
  • 22 maj 2024

Djurgårdens vänsterback kallas till blågult för landskamper mot Danmark och Serbien och även Lucas Bergvall, Tobias Gulliksen, Musa Gurbanli och Miro Tenho gör sig redo att dra på sig landslagströjorna.

Det drar ihop sig till landslagsuppehåll i Allsvenskan och ett antal spelare gör sig redo för att representera sina respektive landslag.

Glädjande besked kom för Samuel Dahl som finns med i Jon Dahl Tommasons A-landslagstrupp som presenterades under onsdagen. Landskamper borta mot Danmark (5 juni) och hemma mot Serbien (8 juni) väntar för blågult.

Svensk landslagsrepresentation blir det även för Lucas Bergvall som ansluter till U21-landslagets samling som inkluderar landskamper mot England och Kroatien den 7 respektive 11 juni.

Även Norges U21-landslag gör sig redo för turnering i juni med Danmark och Litauen som motståndare, där Tobias Gulliksen är en del av truppen.

Finlands A-lag tar nya tag efter att ha missat EM och nu väntar landskamper mot Portugal (4 juni) och Skottland (7 juni) och Miro Tenho kommer att vara aktuell. Rasmus Schüller är som bekant skadad och därmed inte uttagningsbar.

För Musa Gurbanli väntar två landskamper med Azerbajdzjan mot Albanien den 7 juni samt Kazakstan den 11 juni, matcherna spelas i ungerska Szombathely.

 

Senaste nyheter

Relaterat