Företag

Sköna vinster för Djurgårdens 08:or på landslagsuppdrag

  • Ungdom
  • Ungdom
  • Akademi
  • 22 apr 2024

Det blev seger mot Ungern för Bernard Eide och turneringsvinst i Belgien för Vincent Larsson och Hannes Hyllenbom med Sverige P16 Future Team.

Djurgårdens pojkakademis norske målvakt Bernard Eide har varit iväg på landslagsuppdrag. En samling för Norge U16 under sex dagar rundades av med landskamp mot Ungern U16 nere i Budapest.
Bernard inledde på bänken och ett tidigt ungerskt mål gav underläge, men i de avslutande 45 minuterna byttes Bernard in och spikade igen förtjänstfullt, samtidigt som Norge satte tre mål framåt och vann med 3-1.

Nästa landslagssamling för Norges U16 är Nordiska Mästerskapet som spelas här i Sverige i augusti.

Även det svenska P16-landslaget Future Team med DIF-spelarna Hannes Hyllenbom och Vincent Larsson var igång i april och tog en meriterande seger i fyrnationsturneringen i belgiska Tubize. Detta efter inledande vinst med 1-0 mot värdnationen samt segrar via straffläggning i de båda matcherna mot Nederländerna och Danmark.

Det blev gott om speltid för både Hannes och Vincent, med två startade matcher av tre, och den sistnämnde bidrog även med två straffmål i båda de avgörande straffläggningarna.

Senaste nyheter

Relaterat