Företag

Sydafrikansk ytter besöker Kaknäs

  • Herrar
  • A-lag
  • 10 juni 2024

17-årige Langelihle Phili från Stellenbosch FC gästar Djurgården under två veckor.

EM-uppehåll råder i Allsvenskan men aktiviteter fortgår på Kaknäs där Djurgården nu fått sydafrikanskt besök av 17-årige yttern Langelihle Phili. En intressant ung spelare som nyligen gjorde debut i Stellenbosch FC, (som spelar i DStv Premiership, Sydafrikas högsta liga), med ett inhopp i slutet av matchen mot Richards Bay.

Ursprungligen kommer Langelihle från AmaZulu FC och därefter blev det en övergång till Stellenbosch. Nu väntar två veckor i Stockholm där han får visa upp sig och lära känna Djurgården.
– Langelihle Phili är en offensiv och snabb ytter som tillhör Stellenbosch FC - en etablerad och välorganiserad klubb i Sydafrika. Phili har tidigare visat prov på sin skicklighet i ungdomsturneringar och har redan hunnit debutera i Sydafrikanska högstaligan. En spännande spelare som kommer att vara med oss under de två kommande veckorna. Han skulle egentligen varit här redan i mars men det fungerade inte riktigt då. Nu är han dock på plats och kommer att börja träna med DIF PA19 under måndagen, berättar sportchef Bosse Andersson.

Senaste nyheter

Relaterat