Företag

Tre allsvenska DIF-nomineringar i maj

  • Herrar
  • A-lag
  • 3 juni 2024

Jacob Widell Zetterström och Deniz Hümmet är nominerade till Månadens spelare i maj medan Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf kan bli Månadens tränare.

En framgångsrik inledning av vårsäsongen har utmynnat i trippla nomineringar för Djurgården när SEF och Unibet ska dela ut priset för Månadens Spelare samt Månadens tränare i Allsvenskan för maj månad.

I den förstnämnda kategorin är Jacob Widell Zetterström och Deniz Hümmet nominerade och på tränarsidan har poängskörden i maj bidragit till att Kim & Tolle är nominerade.
Självklart vill vi se Jacob & Deniz samt Kim & Tolle som pristagare så gå in på denna länk och rösta fram dem till seger. 

Fakta Månadens tränare

Månadens tränare i Allsvenskan utses av Svensk Elitfotboll i samarbete med Unibet. Priset går till den tränare som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden. Varje vinnare får 10 000 kronor vardera från elitfotbollens huvudsponsor Unibet att skänka till ett samhällsengagemang klubben.

Månadens tränare kommer att utses sju gånger per säsong. I juryn sitter samtliga 16 huvudtränare samt sportjournalister från riksmedia och från lokalmedia i de samhällen där Allsvenskan spelas. Juryn röstar varje månad fram tre finalister till utmärkelsen. Därefter får supportrar möjlighet att rösta fram vilken av de tre finalisterna som de anser ska vinna.

En totalsumma räknas sedan samman där media, lagkaptener och supportrar står för varsin tredjedel och en vinnare utses.

Senaste nyheter

Relaterat