Företag

Trippelt skadeavbräck för damerna

  • Damer
  • A-lag
  • 22 apr 2024

StinaLisa Johansson, Katelin Talbert och Zara Jönsson blir borta från spel under en längre period.

Det har varit en tuff skadeperiod för Djurgårdens damer under försäsongen samt cupspelet med många namn på frånvarolistan. Lyckligtvis har det ljusnat en del inför seriestarten, där ett antal spelare nu är tillbaka i spel. Men det finns fortfarande några orosmoln kvar, enligt damlagets naprapat Dan Tanaka
– Vi har två fotledsskador just nu på StinaLisa Johansson och Zara Jönsson. StinaLisa har ju varit borta i fyra veckor redan och för Zaras del åkte hon på en oturlig skada under träning för ett ett tag sedan då hon snubblade till på bollen. Det är allltid svårt att ge exakta prognoser kring återkomster men för fotledsskador av den här sorten brukar det röra sig om ungefär 6-8 veckor av rehab, berättar Dan som även har lagets amerikanska målvakt under behandling.
– Katelin Talbert har fått en skada på underbenet som vi fortsätter att rehabilitera  och undersöka för att fastställa tydligare prognos. I nuläget kan vi inte ge mer information än så, men ska man försöka ge en prognos för återkomst i spel blir hon sannolikt borta en längre period än StinaLisa och Zara.

Senaste nyheter

Relaterat