Företag

Välkommen Deniz Hümmet!

  • Herrar
  • A-lag
  • 30 jan 2024

Djurgården stärker upp offensiven med välmeriterad anfallskraft när den 27-årige strikern nu ansluter från Kalmar.

Med tre veckor kvar till cuppremiär fyller Djurgården på med ett spännande och eftertraktat namn i de offensiva leden. Vi välkomnar därmed Deniz Hümmet som närmast kommer från Kalmar FF där han var lagets bäste målskytt med nio mål på 18 matcher från start under förra säsongen.

En central anfallare med mycket rutin och utpräglad känsla för var målet är beläget som uppvaktats flitigt av utländska klubbar, men som valde att stanna i Sverige och krita på för tre år med Stockholms stolthet.
– Det känns otroligt inspirerande och det är en stolthet att komma till en så pass stor förening som Djurgården. Jag ser verkligen fram emot att få spela inför supportrarna på Tele2 Arena. En spännande tid som väntar och jag är väldigt hungrig på utmaningen - att komma hit och hjälpa laget till nya segrar, berättar Deniz som var jagad av flera olika klubbar, både svenska och utländska.
– Jag har haft en bra diskussion hela vägen med Bosse (andersson) där vi båda kände att jag och Djurgården matchar bra ihop. Ambitionsnivån här i DIF stämmer bra med min egen, där jag som sagt fortfarande är väldigt hungrig på framgång. Så jag valde att gå på den känslan och skrev på för Djurgården.

Att Deniz dessutom har bra koll på sin nya hemvist märks tydligt.
– Jag har ju mött Djurgården många gånger i Allsvenskan och det är alltid jobbigt att komma hit som motståndare. Trycket är hårt på arenan och det är inte lätt att komma hit och vinna. Sedan vet jag ju att det är en stor och anrik förening med mycket historia som tagit många titlar. Så det är en ära att få skriva på och spela för Djurgården, förklarar Deniz som får återse ett par välbekanta ansikten när han beger sig iväg på träningsläger med laget under tisdagen.
– Jag känner ju Piotr Johansson och Rami Kaib rätt väl. Sedan har man ju mött många på planen genom åren och det skapar någon slags relation till de övriga spelarna. Utöver det har jag haft ett långt och bra snack med tränarna Kim & Tolle, så det har känts bra hela vägen.

Ser man till egenskaperna hos Deniz beskriver han sig själv på följande sätt:
– Jag skulle säga att jag har ett bra avslut och är bra på att komma till lägen. Sedan gillar jag även att sätta upp mina medspelare för lägen och droppar gärna i djupet, jag mixar lite där och spelar kanske inte bara som en klassisk 9:a. I övrigt är jag en utpräglad lagspelare som jobbar hårt för laget, det går alltid först.

Egenskaper som gör att han stundtals kan fungera lite som en 10:a.
– Har man sett mig spela matcher så vet man att jag gillar att droppa och skapa yta bakom, men sedan går jag även ganska mycket på djupet. Sedan gäller det självklart att alltid vara i boxen när det händer.

Fotbollsresan startade i Malmö FF som sexåring och Deniz stack tidigt iväg på utlandsäventyr med spel i Franska Troyes där han spelade under två år. Därefter bar det hem till Sverige med spel i Gefle, Trelleborg och Elfsborg innan det blev en ny utlandssejour under 2021-2023 i turkiska Caykur Rizespor. 

Inför säsongen 2023 var det dock dags för en hemkomst till Sverige och spel i Kalmar FF. Sammantaget finns en stor mängd rutin och erfarenheter som inneburit mycket lärdomar.
– Det har betytt supermycket för mig och gjort mig till den spelare jag är idag. Jag har varit både i Frankrike och Turkiet som är två bra fotbollsländer. Fått känna på de större matcherna och arenorna och lärt känna fotbollskulturen i de länderna. Så jag har mycket med mig i bagaget och jag känner att jag är som bäst nu. Förhoppningsvis ska jag visa det här i Djurgården.

Höga förväntningar således och även om ambitionsnivån är hög vill Deniz inte segla iväg alltför mycket sett till förhoppningarna.
– Det är alltid svårt att snacka om förväntningar så här tidigt på säsongen. Men förväntningarna är höga och de ska de vara i Djurgården. Vi måste gå för titlar i Allsvenska och Svenska Cupen. Sedan känner jag personligen att det ändå är en match i taget som gäller. Det är klyschigt att säga det, men det är ju så det är. Så att gå för seger i varje match är en bra utgångspunkt, sammanfattar Deniz.

 

Bosse Andersson om Deniz Hümmet

Anfallare med näsa för mål är som alltid hårdvaluta i fotbollsvärlden och för sportchef Bosse Andersson innebär ankomsten av Deniz Hümmet att han vunnit dragkampen om en välmeriterad, kraftfull forward i sina bästa fotbollsår som är uttalat hungrig på blårandiga framgångar under de tre år som kontraktet sträcker sig.
– Deniz Hümmet gjorde en bra säsong i Kalmar förra året där han gjorde nio mål i Allsvenskan. Han var ganska jobbig mot oss och gjorde mål när vi mötte KFF hemma. En forward som gör mål på lite olika sätt och som nu är i sin bästa ålder. Vi har haft möten med honom och det märkts att han har varit eftertraktad i det här transferfönstret, bland annat utomlands. Men vi hade ett möte för några veckor sedan där han klargjorde att han var väldigt hungrig på framgångar och motiverad att ta en bärande roll i ett större lag som DIF.
– Har alltid varit en spännande och skicklig forward, men har de senare åren även utvecklat sitt fysiska spel och blivit mer rejäl i sitt agerande, samt att han är en riktigt vass avslutare som oftast träffar mål. Deniz har sina bästa år framför sig och med den erfarenhet som han samlat på sig både i allsvenskan och utomlands tidigare har han alla möjligheter att bli en pålitlig målskytt även i Djurgården, summerar Bosse.

 

Fakta Deniz Hümmet

Position: Anfallare
Född: 13 september 1996
Längd: 1,89 m
Tröjnummer: 11
Tidigare klubbar: Kalmar FF, Caykur Rizespor, Örebro SK (lån), IF Elfsborg, Trelleborgs FF, Gefle IF, Troyes, Malmö FF
Landskamper: 21 matcher för Turkiets U-landslag

 

Senaste nyheter

Relaterat