Företag

Niklas Gunnarsson om första passet med Özcan

  • Herrar
  • A-lag
  • 7 jan 2017

Djurgårdens alltid lika entusiastiske backklippa Niklas Gunnarsson levererade på klassiskt manér den glöd och geist som vi är vana att se från norrmannen när DIF körde första träningspasset för året i fredags.

Anförda av Özcan Melkemichel och Ivan Risitic blev det en och en halv timmes efterlängtad fotboll i Vinnarhallen på Bosön där den nya tränarduon gav vissa indikationer på vilket spel vi kommer att få se från blåränderna under året, enligt Niklas.
– Det var spännande. Mycket intressanta idéer och det kändes bra på det stora hela. Så det ska bli roligt att se hur det blir i fortsättningen. Det här var ju första träningen och även om det var lite rostigt med bollkontakten för min del i början är grundkänslan att det här kommer att bli jättebra.

Var det några övningar som skilde sig åt från träningspassen ni kört tidigare med laget?
– Det var mer one touch-övningar än vad vi brukade köra förut, det var nog den största skillnaden. I övrigt fanns de elementära delarna som possesion, kvadraten och spel med men Özcan hade lite annorlunda tankar och sätt att se på spelet.

Hur kändes det att komma igång och spela fotboll igen?
– Jättekul, man har ju gått och väntat på det här under ledigheten. Väldigt roligt att träffa grabbarna och tränarna, vara på kansliet och allt det där.

…och hur var semestern? En tripp hem till Norge hanns med antar jag?
– Ja, det var fantastiskt. Jag var där hos mina föräldrar, övriga familjen och kompisar. Jag var också i Thailand och träffade Besard (Sabovic) och vi hade jättekul. Dessutom har jag  hunnit med min sista bachelor-uppgåva i Sport Management på skolan, jag har suttit 8-10 timmar varje och skrivit på sistone för att hinna med deadline. Men nu är jag färdigutbildad och det känns väldigt bra.

Grattis! Då kan du med andra ord lägga all tankekraft på DIF framöver. Funderingar kring säsongen som väntar?
– Det är svårt att säga så mycket så här tidigt. Men vi hade en jättebra genomgång med Özcan om ambitioner och liknande saker. Kan vi realisera dem så har vi gjort en fantastisk säsong. Men i nuläget är det bara att träna stenhårt och jag längtar till de riktiga matcherna börjar. Första riktiga testet är ju 20 februari mot Degerfors i Svenska Cupen och den är viktig för oss.

Dessutom ett träningsläger innan dess i Portugal med intressanta internationella matcher i Atlantic Cup… – Vi möter ju ungerska Debreceni och kroatiska Rijeka. Det är starka lag och det är alltid kul att få spela internationella matcher som variation till de skandinaviska motståndarna. Det ska bli inspirerande att komma dit och jag har hört mycket gott om faciliteterna på plats, avslutar Niklas.
Häng med DIF på träningsläger i Portugal och se matcherna. Klicka här för att läsa mer om Tailor Events förmånliga resepaket.

Senaste nyheter

Relaterat