Företag

Gunnarsson inspirerad inför derbyt

  • Herrar
  • 17 okt 2018

På söndag är det dags för säsongens sista derby då AIK gästar Tele2 Arena. Biljettförsäljningen pekar mot slutsålt vilket gläder Djurgårdens backkämpe Niklas Gunnarsson som alltid triggas lite extra av den täta och intensiva derbystämningen.

– Det är en fantastisk känsla att spela derbyn här i Stockholm. Det är det största man kan göra i Skandinavien om man ser till media, supportertryck och antal besökare på matchen. Så det är väldigt inspirerande att få vara en del av det, berättar Niklas.

Ett passande läge för att derbyladda lite extra med tanke på det mellanmjölksaktiga tabelläget?
– Tyvärr så har det blivit så den här säsongen. Vi vann ju cupen, hade stora förväntningar på att gå långt i Europa League och att vara i toppen på Allsvenskan. Men det har visat sig att om man inte presterar över en lång period och har en god kontinuitet så blir det lite mellanmjölk, som sagt. Vi vet ändå att vår maxkapacitet är oerhört hög och att vi kan vara bland de bästa i Skandinavien, som när vi till exempel slog Malmö två gånger om. Dessvärre har vi inte gjort det tillräckligt ofta i år vilket gör att vi inte är där vi ska vara.

Hur gör vi för att besegra AIK nu på söndag?
– AIK har varit duktiga i år får man ändå säga. Men som jag sa tidigare; spelar vi på vår bästa nivå så är vi toppklass i Skandinavien och vi slog ju AIK i cupsemin borta. Vi har kapaciteten att slå dem och det tror jag att vi gör på söndag.

Hur hanterar vi deras 3-5-2-system på bästa sätt?
– Det har visat sig att de är skickliga på det och vinner ofta, även om det kan vara med liten marginal. De har hittat en stabilitet i det systemet men vi riktar in oss på vårt eget spel och sedan kommer vi att ha en god plan för hur vi besegrar dem. Men vi får vänta med att prata om detaljerna kring hur vi gör det.

Vad säger du om formen för egen del?
– Nu är det bra men jag hade lite ont i förra veckan så då blev det mycket fysträning. Jag har tränat fotboll igen och haft två bra pass i veckan så jag siktar på att tajma det så att jag är 100 procent redo på söndag, det är det viktigaste. Det gäller ju för övrigt hela laget och jag vill se att alla spelare i truppen är i toppshape när matchen börjar. Det här är ett kollektiv och vi ska tajma det ihop så att vi går ut och gör en riktigt stark prestation.

Slutligen, kommer det vara ett klassiskt adrenalinpåslag på söndag?
– Ja, det lär det bli. Jag har sagt det förr men våra supportrar är fantastiska. Framför allt i de här matcherna kryddar de lite extra och atmosfären blir speciell. Jag är säker på att det blir en härlig stämning på söndag.

21 oktober, söndag 15:00Tele2 Arena

DjurgårdenAIK
0-0 (0-0)

  • Gula kortEnock Kofi AduAlexander MiloševićErik BergTarik ElyounoussiJonas Olsson
  • Domare Stefan Johannesson
  • Publik 21711 (Tele2 Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat