Företag

FredrikUlvestad

Nummer
23
Position
Mittfält
Född
17 juni 1992
Längd
183
Nationalitet
Norge
Säsonger i DIF
2018, 2019
Tidigare klubbar
Ålesunds FK, Burnley, Charlton
Instagram
@fredrik_ulvestad

Vikten av ett starkt centralt mittfält kan inte nog understrykas och i och med Fredrik Ulvestads ankomst från Burnley till Djurgården i slutet av transferfönstret 2018 fick Djurgården in en rejäl förstärkning på mitten. 

Fotbollsresan startade Fredrik som knatte i SK Herd, flitigt påhejad av pappa Rune (som själv spelat i både Ålesund och Molde), innan han 2008 gick till hemstadens stora klubb, Ålesunds FK. Där blev det 132 A-lagsmatcher och 20 gjorda mål fram till 2015 då karriären bar vidare till Burnley som spelade upp sig till Premier League den säsongen. Konkurrensen blev stenhård och för att få mer speltid lånades Fredrik ut till Charlton Athletics under säsongen 2016-2017 med 27 matcher in på CV:t innan han därefter återvände till Burnley.

Sedan ankomsten till Djurgården har tvåvägsspelaren Fredrik snabbt etablerat sig som en nyckelspelare på det centrala mittfältet där hans spelsinne och fysiska styrka har varit viktig för laget. Något som märktes under guldåret 2019 då han spelade samtliga allsvenska matcher och var en nyckelspelare i bärgandet av SM-bucklan.

Under 2020 levererade "Ulven" ytterligare en stark säsong och vann den interna skytteligan med elva mål, varav sex på straff, och spelade 27 matcher, samtliga från start.

Fredrik Ulvestad