Företag

Ulven fokuserad inför derbyt

  • Herrar
  • A-lag
  • 10 maj 2019

Djurgårdens norske mittfältsmotor Fredrik Ulvestad är redo för offensiva raider på söndag.

Under en period där segdragna sjukdomar och skador har ställt till det i truppen har Fredrik Ulvestad varit en solid kraft som gnuggat på med sedvanlig stabilitet och klokhet på mittfältet under de sju inledande allsvenska matcherna. 

Nu närmast väntar säsongens hetaste match i form av ett derby mot AIK och formen är god för "Ulven" som tycker att matchen kommer i ett passande läge för att hitta tillbaka till det fina spel som Djurgården visat under större delen av året. 
– Det känns bra inför derbyt. Vi har inte haft resultaten med oss men vi känner oss ändå i bra slag just nu och det är en perfekt match för att komma igång igen. Jag hoppas och tror att vi gör en stark prestation och får med oss ett bra resultat, säger Fredrik.

Fanns det något nyttigt i att få en påminnelse om hur snabbt det skiftar i fotbollen som matchen utvecklade sig på Olympia?
– Det är väl aldrig nyttigt och jag skulle helst haft en bra prestation där. Men det är som det är och nu siktar vi bara på matchen på söndag så ska vi ge AIK en bra fight.

Hur ser du på AIK:s inledning med en förvisso stabil defensiv men med låg utdelning framåt.
– Jag har inte kollat så mycket på dem men de har många kvalitetsspelare i laget. Men om de har haft problem framåt så är det upp till oss att försöka utnyttja det. Vi håller tätt bakåt och sätter några bollar framåt.

Din nya position tar dig ju till fler avslutslägen. Du gjorde ju mål mot IFK Göteborg och var nära senast på Olympia, kommer du att hota igen på söndag?
– Jag har ju en mer offensiv roll än innan så jag hoppas att det kommer fler lägen. Inget kunde ju passa bättre än att få göra mål nu i helgen.

Inga nerver inblandade inför drabbningen?
– Nej, de här matcherna gillar jag verkligen att spela.Vi ser alla fram emot det här derbyt och vi har ett fantastiskt stöd på läktarna. 

12 maj, söndag 15:00Tele2 Arena

DjurgårdenAIK
0-2 (0-0)

Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat