Företag

Adam BergmarkWiberg

Utlånad

ÖsterTOM. 1 aug. 2022
Nummer
29
Position
Anfall
Längd
182
Nationalitet
Svensk
Säsonger i DIF
2019, 2020, 2021
Tidigare klubbar
Täby FK, Gefle IF
Instagram
@adambergmark
För löpstarke anfallaren Adam Bergmark Wiberg var det en väldigt speciell känsla att få skriva på för DIF inför 2019 efter två år i Gefle IF där han visade sina spetsegenskaper i offensiven. Men egentligen är han en hemvändande Stockhomare som påbörjade fotbollskarriären i Täby FK och nu återvänt till huvudstaden för att dra på sig sitt favoritlags tröja.
– Jag är ju djurgårdare sedan barnsben och har stått på Sofia så det var en mäktig känsla att skriva på för Djurgården, förklarar Adam ursprungligen kommer från Täby där han påbörjade sin fotbollskarriär och öste in mål i  U19-laget innan han gick till Gefle och sedermera kom hem till DIF.

Under 2019 blev det fem allsvenska matcher för ABW i den tuffa anfallskonkurrensen med Buya Turay och Emir Kujovic. Därefter har Adam varit på lån till Örgryte i Superettan under 2020 med sex gjorda mål under den säsongen. 2021 blev det sedan en ny utlåning till Falkenbergs FF i Superettan där Adam spelade 29 matcher och stod för sju mål och fyra assist.
Adam Bergmark Wiberg