Företag

Adam Bergmark Wiberg på lån till Öster

  • Herrar
  • A-lag
  • 31 mars 2022

Det blir spel i Superettan under våren för ABW som går på lån fram till den 1 augusti.

Den löpstarke anfallaren kom till DIF 2019 och har tidigare varit på lån i Örgryte 2020 och i Falkenberg 2021. Nu väntar en ny utlåning för Adam för att optimera speltiden med tanke på den knivskarpa konkurrensen som råder i DIF-truppen för närvarande. Öster blir klubbadressen under våren dit Adam lånas ut från den 1 april fram till den 1 augusti.

Bosse om utlåningen: ”Många klubbar som har hört av sig”

I de sista skälvande timmarna av transferfönstret gör sportchef Bosse Andersson en justering av truppen för att maximera speltiden för Adam Bergmark Wiberg med Östers IF som tillfällig destination under våren.
– Adam kommer att lånas ut till Öster från den 1 april fram till den 1 augusti och det finns en option mellan föreningarna för en förlängning med en fast övergång, berättar Bosse som hoppas att Adam får rejält med speltid i en bra och utvecklande miljö.
– Adam har varit i träning med oss under tre månader och det råder en fortsatt väldigt tuff konkurrens kring platserna i offensiven. Samtidigt är det många klubbar som har hört av sig och visat intresse för honom. Så utifrån det har vi fört diskussioner de senaste veckorna och Adam tyckte att det här var det bästa upplägget: en kortare låneperiod i Öster där vi sedan utvärderar läget i sommar. Nu kommer han till en utvecklande miljö där han har goda möjligheter till speltid. En bra lösning för båda parter och sedan får vi se hur vi går vidare i nästa steg.

Senaste nyheter

Relaterat