Företag

Adam Bergmark Wiberg klar för Öster

  • Herrar
  • A-lag
  • 22 juni 2022

Efter en stark vårsäsong av DIF-anfallaren har Öster valt att utnyttja optionen i låneavtalet och kontrakterar Adam permanent.

Det var starka känslor för Adam Bergmark Wiberg, som varit Djurgårdare sedan barnsben, när han anslöt till DIF inför säsongen 2019. Det blev också en fin start då Adam omgående var med och bidrog till avancemang i Svenska Cupen - där DIF dock bistert föll i förlängningen av semifinalen mot BK Häcken. Men i takt med att truppen fylldes på med nya namn blev det en allt skarpare konkurrens om startplatserna i offensiven.

För att optimera speltiden följde därav utlåning till Örgryte (2020), Falkenberg (2021) och senast Öster där Adam gjort ett starkt avtryck och stått för en fin poängskörd under våren. 
Insatser som fått Öster att utnyttja optionen i låneavtalet och erbjuda Adam ett kontrakt som nu är undertecknat av den löpstarke anfallaren. 
– Det känns grymt roligt att skriva på. Jag har fått prova på det under en halv säsong nu och känslan är riktigt bra. Så jag ser fram emot det här sjukt mycket, berättar Adam som varit högst delaktig i att Öster finns med i toppskiktet av Superettan.
– Det har rullat på bra, både för egen del och för laget som har presterat väldigt bra. Sedan finns det alltid saker som vi kan fortsätta jobba på och även en del som jag själv måste utveckla. Men jag tycker att vi är på god väg och det känns positivt.

Samtidigt blir det ett avsked från det Djurgården som Adam har haft i sitt hjärta sedan han var liten.
– Först och främst känns det roligt för min del att ta nästa steg eftersom jag inte fått spela så mycket i Djurgården. Samtidigt har det varit otroligt kul att få vara i Djurgården, det är ju den föreningen som jag hejat på sedan barnsben. Det har betytt mycket för mig att får spela i DIF även om det kanske inte blev som jag önskat till hundra procent om man tänker på speltid. Men den tiden som varit kommer altid att finnas med mig och jag har fått väldigt många nya vänner. Så det bär jag med mig, förklarar Adam som även har med sig DIF på sin radar framöver.
– Jag har ju alltid följt Djurgården och följer alla klubbar som jag varit i sedan jag var liten. Så sjävklart kommer jag att fortsätta följa Djurgården under hela mitt liv. Så för att summera är det klart att det känns speciellt att lämna föreningen man hejat på sedan barnsben. Men jag har fått leva min dröm och var med och bidrog till ett SM-guld. Det har varit ett roligt äventyr och det är få förunnat att få spela för det lag man hejat på sedan man var liten.


För sportchef Bosse Anderssons del kommer det inte som någon stor överraskning att Öster väljer att utnyttja optionen efter Adams prestationer i Superettan under vårens låneperiod.
– Vi lånade ut Adam till Öster fram till den 1 augusti och det fanns också en option i låneavtalet mellan klubbarna där han kunde övergå permanent till dem. Öster har nu valt att utnyttja optionen och kommit överens om ett längre kontrakt med Adam som gjort det väldigt bra under vårsäsongen. För vår del vill vi rikta ett stort tack till Adam för hans tid och insatser i Djurgården, han har visat en professionell inställning samt ett stort DIF-hjärta och vi önskar honom stort lycka till framöver i Öster, summerar Bosse.

Senaste nyheter

Relaterat