Företag

Adam Bergmark Wiberg lånas ut till Örgryte

  • Herrar
  • A-lag
  • 13 jan 2020

Djurgårdsanfallaren spelar för ÖIS under 2020.

Efter sin ankomst till Djurgården har Adam Bergmark Wiberg jobbat hårt för att etablera sig och haft en stigande utvecklingskurva under 2019. Konkurrensen på forwardsidan har dock varit knivskarp där det blivit tight med speltid för ABW som nu siktar in sig på mer matchande med Örgryte under 2020 dit han går på lån.
– Det känns jättebra och jag ser fram emot det väldigt mycket. Jag tror att det blir en bra säsong och Örgryte är ett lag som kommer att kunna blanda sig i toppstriden i Superettan, berättar Adam. 

Att slåss med Buya Turay och Emir Kujovic om anfallsplatser i startelvan har dock gett nyttig utveckling för Adam som riktar in sig på att komma tillbaka till DIF 2021 med nya erfarenheter i bagaget.
– Det är ju en tuff konkurrens i Djurgården men jag vet att jag är tillräckligt bra för att spela här i ett av de bästa lagen i Sverige. Nu ska jag visa det genom att göra det bra i Örgryte, säger Adam som har en gammal lagkompis på plats i ÖIS.
– Jag känner Anton Lantz väl, jag spelade med honom under mitt första år i Gefle.

Den knäproblematik som Adam drogs med under hösten är dessutom ett avslutat kapitel.
– Jag började få lite ont efter halva säsongen men jag kände att det inte var akut och jag valde att spela hela säsongen för jag visste att jag skulle kunna göra den här mindre operationen som jag nu har genomfört. Men allt har gått jättebra så jag är taggad och redo, avslutar Adam. 

Att Örgryte är en bra utvecklingsmiljö för Adam är sportchef Bosse Andersson övertygad om och han tror och hoppas på att han tar nya steg framåt i Superettan.
– Adam har haft ett år där han utvecklats mycket i Djurgården med tuff träning men han behöver mer speltid. Nu har vid haft en bra dialog med Örgryte där han får en härlig sportslig planering för 2020 och vi lånar ut honom dit under hela säsongen. Så det ska bli väldigt intressant att följa Adam och Örgrytes framfart i Superettan under året, konstaterar Bosse.

Senaste nyheter

Relaterat