Företag

Adam Bergmark Wiberg på lån till Falkenberg

  • Herrar
  • A-lag
  • 17 jan 2021

DIF-anfallaren spelar i Superettan under 2021.

Adam Bergmark Wiberg kom till DIF inför säsongen 2019 och efter att förra säsongen varit på lån i Örgryte, där Adam gjorde åtta mål på 29 matcher, fortsätter nu fotbollstillvaron på västkusten för ABW. Men den här gången i Falkenbergs FF dit han lånas ut under kommande säsong, ett lag som tappade sin allsvenska plats 2020 men som sannolikt lär finnas med i toppstriden av Superettan i år.
– Det känns jättebra och jag är väldigt taggad inför det här. Så det ska bli kul, säger Adam som har haft ett antal olika erbjudande där valet slutligen föll på Falkenberg.
– Det fanns ett ganska stort intresse, både från allsvenska lag och Superettan-klubbar. Men jag vill känna att jag ska spela varenda match samtidigt som jag är i en utmanande och utvecklande miljö. Sedan har den kanske största anledningen varit att Falkenberg har en plan för mig med en tydlig idé kring hur man vill använda mig. De har väldigt bra koll på mig som spelare och vad som är min spets, så att de använder mig utifrån de egenskaper som jag har. Så den biten har känts riktigt bra.

Kontraktet är utformat med en öppning för att kunna återgå till DIF till hösten men Adam fokuserar främst på att komma igång i Falkenberg och jobba hårt på träningarna.
– Gör jag det tillräckligt bra kanske jag hamnar i Djurgården igen. Men det får jag ta då, nu är det en träning i taget som gäller, summerar Adam.

Att Falkenberg blir en bra klubb och en utvecklande miljö för Adam med goda möjligheter till speltid, instämmer även sportchef Bosse Andersson i.
– Efter Adams förra säsongen i Örgryte har det dykt upp intresse från de flesta klubbarna i Superettan kring hans framtid under 2021. Adam har diskuterat och haft dialog med de klubbarna och valet blev till slut Falkenberg, som både vi och Adam såg som det bästa alternativet. Vi lånar ut honom under 2021 där det finns en öppning i avtalet för att kunna återkalla honom till Djurgården under sommarfönstret, säger Bosse som tycker att det varit en god dialog med Adam kring hans nästa steg.
– Vi har varit eniga om att Adam hade en bra utveckling under förra året och att det bästa för honom att fortsätta vara utlånad under 2021 för att på så sätt utvecklas ännu mer, där speltid är det viktigaste.

Senaste nyheter

Relaterat