Företag

Välkommen Adam Bergmark Wiberg

  • Herrar
  • 8 jan 2019

Djurgården förstärker anfallet med 21-årige strikern Adam Bergmark Wiberg som hämtas från Gefle för ett fyraårigt kontrakt med DIF.

Transferfönstret står på vid gavel och Djurgården rekryterar ny anfallskraft från Gefle i form av forwarden Adam Bergmark Wiberg. Fast egentligen handlar det om en hemvändande stockholmare som påbörjade fotbollskarriären i Täby FK och nu återvänder till huvudstaden för att dra på sig sitt favoritlags tröja.
– Det känns fantastiskt för mig. Jag är ju djurgårdare sedan barnsben och har stått på Sofia så det är en mäktig känsla, berättar Adam som ursprungligen kommer från Täby där han påbörjade sin fotbollskarriär.
– Jag har spelat i Täby under hela min ungdomstid fram till sista året i U19 och efter det gick jag till Gefles A-lag. Jag trodde att det skulle vara ett större steg men det gick bra. I början var det kanske lite tufft men när man kom in i det efter några veckor var det en nivå som var lagom för mig just då. Men det har varit två tuffa säsonger i Gefle, ena säsongen klarade vi oss precis kvar och nu senast åkte vi ur vilket var tråkigt.

Nu väntar en ny utmaning med allsvenskt spel i DIF för Adam som känner sig redo för nästa nivå.
– Det är ett steg som är lagom för mig just nu och jag tror att det är på en nivå där jag kan leverera. 

Fotbollsrötter som förpliktigar

För Adam har fotbollen alltid funnits med i bilden och har man en morfar som heter Orvar Bergmark - med 94 A-landskamper och sedermera även förbundskapten för blågult - så faller det sig naturligt att en viss bollkänsla finns i generna. Men även en stark drivkraft och kämpaglöd, klassiska järnkaminsegenskaper.
– Jag är en hårt arbetande anfallare och målgörare. Jag springer otroligt mycket i 90 minuter - eller 120 minuter om det krävs - och jobbar alltid hårt för laget, förklarar Adam. 

Nu närmast väntar ett första möte med laget under årets första träningspass i Vinnarhallen på Bosön.
– Det är jättekul att få komma till en ny klubb och lära känna spelarna och speciellt när det är en förening som Djurgården. Annars har jag hunnit träffat många runt omkring och fått ett väldigt bra intryck av Bosse Andersson, tränarna och hela ledarstaben. Så det känns riktigt bra.

Kontraktet sträcker sig över fyra år men Adam är en spelare som lever i nuet och sätter målsättningarna därefter.
– Jag jobbar emot väldigt korta mål. Att man ska levererar varje träning dag efter dag för att verkligen utvecklas och bli bättre. Det räcker bra till en början, summerar han.

Bosse om Adam 

Djurgården sportchef Bosse Andersson har under en längre tid haft ögonen på anfallstalangen som dundrade in mål i parti och minut i Täbys U19-lag och som sedan tagit ytterligare kliv framåt genom spel i Superettan. Det finns goda prognoser för att den utvecklingen fortsätter i samma takt, enligt Bosse som å sin sida gärna tänker långsiktigt.
– Han är fostrad i Täby och valde att gå till Gefle där han nar haft en fin utveckling. Det är en ung spännande forward som är väldigt snabb och han gjorde tio mål i Superettan. Vi har haft koll på honom under året och fört en dialog med Gefle under en tid så vi är jätteglada att han kommer och spelar för oss, berättar Bosse som ser många fina spetskvaliteter hos Adam.
– Han är löpvillig, snabb och har många av de egenskaper som krävs för dagens anfallare. Det ska bli väldigt spännande att följa honom under den kommande tiden och han kommer säkert att få en spännande utveckling och triggas av konkurrensen i DIF.

Fakta Adam Bergmark Wiberg

Position: Anfallare
Född: 7 maj 1997
Längd: 182 cm
Tidigare klubbar: Täby FK, Gefle IF

Senaste nyheter

Relaterat