Företag

Tack för den här tiden Fredrik Ulvestad

  • Herrar
  • A-lag
  • 3 dec 2020

Vi lyfter på hatten för den blårandiga mittfältsgiganten som bärgat två titlar och radat upp fantastiska prestationer på planen under sina tre år i Djurgården.

Fredrik Ulvestad har aldrig varit någon storsnackare utan istället låtit spelet tala, vilket det också har gjort med all önskvärd tydlighet. Men när han anslöt till Djurgården från Burnley inför säsongen 2018 poängterade han tydligt på sitt speciella, lite diskreta sätt att: ”Jag har kommit hit för att vinna titlar”.

Så blev det också omgående med cupguld 2018 följt av ett oförglömligt SM-guld 2019 där ”Ulven” bildade Allsvenskans sannolikt bästa centrala mittfältsmaskineri tillsammans med Jesper Karlström. Totalt har det blivit 89 tävlingsmatcher i den blårandiga tröjan och 18 mål för den norska mittfältsmotorn som vunnit dueller, dirigerat mittfältet och även varit säkerheten själv från straffpunkten med en svit av tio raka fullträffar i tävlingsmatcherna.

Huruvida målsnittet bättras ytterligare mot Varberg på söndag återstår att se men med ett utgående kontrakt och prestationer som gjort avtryck kan det sannolikt bli Ulvestads sista match i den blårandiga tröjan. Tiden får utvisa vad som blir nästa steg men när Fredrik summerar de tre senaste åren i DIF blir det många positiva minnen.
– Jag har haft en fantastisk tid här i Djurgården där vi har vunnit två titlar på tre år. Tyvärr blev det ingen den här säsongen men sammantaget har det ändå varit väldigt fina år, säger Fredrik som hade en tydlig målsättning när han kom.
– Jag har alltid varit inställd på att vinna titlar, det är till stor del därför man spelar fotboll. Så det känns skönt att kunna infria de målen även om jag alltid är hungrig efter mer.

Förutom titlarna har Fredrik även uppskattat vardagen på Kaknäs och tillvaron som en del av Djurgårdsfamiljen.
– Jag har trivts jättebra och fått ett fint mottagande sedan jag kom och hela vägen fram till nu. Det är väldigt fina människor i föreningen, supportrarna är fantastiska och jag och min familj har trivts bra i Stockholm. Så jag har haft en jättebra tid här och nu får vi se vad som väntar härnäst för min del. Det blir ett nytt kapitel för mig och vi får se vad det innehåller.

Oavsett vart nästa steg leder vill Fredrik visa sin uppskattning för de år som varit, även om de speciella tiderna som råder inte ger honom möjlighet att göra det i samband med söndagens hemmamatch mot Varberg.
– Jag vill tacka mina lagkompisar och även alla på Kaknäs och kansliet. Det hade varit fint att få tacka av supportrarna på Tele2 Arena men nu är ju läget som det är med pandemin. Så jag får göra det så här istället och skickar ett stort tack för den här tiden till hela Djurgårdsfamiljen.

För sportchef Bosse Andersson innebär utgången av Ulvestads kontrakt att han med stor sannolikhet får tacka av sin norska mittfältsmotor efter tre starka år i Djurgården.
– När vi tog kontakt med "Ulven" så var han i England och det var nog inte hans första tanke att komma till Sverige. Vi visste om hans roll och hans skicklighet som spelare och tanken var att han skulle komma hit och utveckla föreningen så att vi kunde vinna titlar. Det kan man verkligen säga att han har uppfyllt där Ulven har varit fantastiskt bidragande till att vi vann SM- och cupguld och har växt fram som en av Allsvenskans bästa fotbollsspelare. Han har i stort sett spelat alla matcher under de här åren och projektet var att han skulle vara här under den här treårsperioden. Vi vet också om Fredriks ambitioner, där han vill röra på sig, och därför har vi bestämt att vi tackar av honom nu för hans insatser för Djurgården. Sedan får framtiden utvisa vad som väntar för honom härnäst, summerar Bosse.

Senaste nyheter

Relaterat