Företag

Fredrik Ulvestad kallas in till norska landslaget

  • Herrar
  • A-lag
  • 16 nov 2020

Djurgårdens norske mittfältsmotor ansluter för match mot Österrike i Nations League. 

Norske förbundskapten Lars Lagerbäck har sedan tidigare kallat in PK Bråtveit till sin landslagstrupp och inför matchen mot Österrike ansluter nu även Fredrik Ulvestad. Det innebär att hela den norska landslagstruppen som ursprungligen kallades till de två Nations League-matcherna därmed är utbytt till följd av att högerbacken Omar Elabdellaouis testades positivt för corona i helgen. 

Med tre A-landskamper på meritlistan sedan tidigare har ”Ulven” redan landslagsrutin i bagaget och han ser fram emot en viktig match mot starkt motstånd där en vinst skulle kunna säkra en norsk gruppseger.
– Jag kollade matchen vi hade mot dem tidigare i år (4 september, norsk förlust 1-2). Det är ett bra lag som väntar, säger Fredrik som reste till Oslo under måndagsmorgonen. 

Att åka över gränsen till en minst sagt annorlunda landslagssamling avskräcker dock inte Ulvestad. 
– Det är absolut en konstig situation. Men det är alltid en ära att spela med norska landslaget, förklarar han. 

För sportchef Bosse Anderssons del innebär landslagsuppdraget att den norska duon missar torsdagens cupmatch borta mot Sollentuna i Svenska cupen. 
– Vi hade kontakt med det norska förbundet i fredags där de ville kalla in PK Bråtveit och efter det fick även Fredrik Ulvestad en kallelse. De båda åker nu iväg för spel mot Österrike och är sedan tillbaka inför söndagens match mot Kalmar, summerar Bosse.

Senaste nyheter

Relaterat