Företag

PK Bråtveit har testats positivt för covid-19

  • Herrar
  • A-lag
  • 31 okt 2020

Djurgårdens naprapat Kalle Barrling berättar om vad sker i Djurgården efter att PK Bråtveit har testats positivt.

Djurgårdens målvakt PK Bråtveit har testats positivt för covid-19 och för Djurgårdens naprapat Kalle Barrling har det inneburit ett kvickt agerande för att hantera situationen.
– PK visade symtom morgonen efter Häcken-matchen så vi valde att sätta honom i isolering direkt, transporterade upp honom från Göteborg och har tagit ett covidtest som har visat positivt, säger Kalle Barrling som snabbt vidtog åtgärder.
– Vi började med att ringa in en aktör som kunde hjälpa till med testning på plats så att alla som var nere på matchen i Göteborg nu är testade. Så vi väntar på svar och där inkluderar vi även alla de som ska till Falkenberg.

Även rutinerna på Kaknäs har skärpts ytterligare.
– Egentligen har vi bara förtydligat det som vi gjort hela tiden från i våras men har även gått tillbaka till matlådor och liknande nu innan vi får svaret på om det är fler som är smittade. Nu handlar det om att hantera situationen så gott vi kan och både Häcken och Falkenberg är informerade och trygga i det beskedet som vi har gett dem. Vi finns även behjälpliga för Häcken som är på väg upp till Stockholm där vi har ett nätverk som kan hjälpa dem med provtagning, säger Kalle som är inställd på match på söndag mot Falkenberg.
– Det är det vi utgår från och vi kommer att få provsvaren innan vi åker ner. Skulle det finnas fler positiva fall så får vi agera därefter.

1 november, söndag 17:30Falcon Alkoholfri Arena (1)

Falkenbergs FFDjurgården
3-2 (1-1)

Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat