Företag

PK Bråtveit lånas ut till Nimes Olympique

  • Herrar
  • A-lag
  • 23 juni 2021

Det blir spel i Frankrike för PK härnäst.

Låneperioden i holländska Groningen går mot sitt slut för Djurgårdens norske målvakt PK Bråtveit och nu väntar istället en ny klubbadress i Frankrike. Ett ettårigt låneavtal med Ligue 2-laget Nîmes Olympique (som åkte ur Ligue 1 under säsongen 2020/21) är undertecknat och därmed kan PK börja förbereda sig för en intressant sejour i Frankrike med start den 1 juli.
– Jag är väldigt glad över att få den här möjligheten. Det har funnits en del förslag som vi diskuterat men Nîmes har sagt att de vill satsa på mig som förstemålvakt, så det känns som helt rätt klubb för mig. Dessutom har min utveckling i Groningens miljö varit bra, så jag fick lite blodad tand på att vara kvar utomlands. Nu ser jag fram emot att komma igång med Nîmes och jag är tacksam för att Djurgården har kunnat erbjuda den här lösningen, berättar PK.

Ett val av klubb som samtliga parter är nöjda med där det sedan finns möjlighet till en permanent övergång på sikt, enligt sportchef Bosse Andersson.
– Vi har haft en dialog med PK efter att Groningen inte utnyttjade sin option. Det har funnits ett antal klubbar som vi har fört diskussioner med där valet till slut föll på Nîmes som har en sportslig plan och kommer att satsa på PK som förstemålvakt. Det handlar om ett lån med option och det här blir den bästa lösningen för PK, summerar Bosse.

Senaste nyheter

Relaterat