Företag

PK Bråtveit lånas ut till Groningen

  • Herrar
  • A-lag
  • 31 dec 2020

Djurgårdens norske keeper gör sig redo för spel i den holländska ligan under 2021.

Det blir spel i Eredivisie för PK Bråtveit nästa år med Groningen som ny klubbadress. Ett utlåningsavtal under första halvåret 2021 är nu undertecknat och klart och flyttlasset går söderöver för PK till en klubb med tydliga DIF-kopplingar där både Fredrik Stenman och Simon Tibbling spelat.

Därmed kan PK nu förbereda sig för en intressant vårsäsong i Eredivisie där Groningen för närvarande ligger på sjätte plats i tabellen.
– Det här känns väldigt bra och blir en riktig stor möjlighet för mig. Nu gäller det att träna på riktigt hårt och bidra så får vi hoppas att det kan komma möjligheter framåt för mig i laget, säger PK som nu kommer att tillbringa minst ett halvår, och kanske mer beroende på hur det går, på ett rejält avstånd från Kaknäs.
– Det är ju alltid tråkigt att lämna lagkompisar men får man en sådan här chans är det svårt att tacka nej till den. Men jag kommer att följa Djurgården från Holland och kolla hur det går för mina kompisar och kommer självklart att hålla kontakten med dem. Så det är inte så att jag släpper Djurgården helt i och med det här.

För Bosse Anderssons del blir det nu en lucka att fylla i målvaktstrion samtidigt som han hoppas på framgångar för PK Bråtveit i sin kommande miljö i den holländska ligan.
– Det här är en utlåning fram till den 1 juli med option på förlängning eller köp. Vi har fått en del förfrågningar och haft dialog med ett antal klubbar angående PK där Groningen har visat att de har god kunskap om PK Bråtveit och att det finns en plan för honom. Man har i nuläget en målvakt vars kontrakt går ut i sommar så PK kan nu bekanta sig med Groningen och får stora möjligheter att bli en långsiktig lösning för dem med fastställda villkor, säger Bosse som är nöjd med överenskommelsen.
– Vi har haft en dialog med PK och han kom ju hit från Norge för att spela fotboll så den här chansen blir bra för alla parter. Vi har hittat en bra lösning med Groningen och PK får visa upp sig på den europeiska marknaden med ett långsiktigt tänk.

Senaste nyheter

Relaterat