Företag

PK Bråtveit klar för Vålerengen

  • Herrar
  • A-lag
  • 4 juli 2022

Efter en längre utlåningsperiod tackar nu PK för sig i Djurgården och återvänder hem till Norge.

Den norske burväktaren anslöt till Djurgården från Haugesund inför säsongen 2019 och hann med 28 allsvenska matcher och ett SM-guld innan det sedan blev dags för ett äventyr i Europa med utlåning till holländska Groningen 2021.

En ny lånesejour följde sedan i franska Nimes Olympique där PK gjorde 31 tävlingsmatcher och höll nollan i tio av dem. Härnäst väntar dock en hemkost till norsk fotboll igen då PK nu skrivit på för Vålerengen och därmed avslutar sin tid i DIF, där det totat sett blev 32 tävlingsmatcher och nio hållna nollor.
 

Bosse Andersson om övergången

Sett till den rådande målvaktssituationen i Djurgården, med den sannolikt starkaste målvaktstrion i Allsvenskan i form av Jacob Widell Zetterström, Aleksandr Vasyutin och Tommi Vaiho, spelar det minskade truppbehovet på den positionen in i beslutet, enligt sportchef Bosse Andersson.
– PK går till Vålerengen och vi släpper honom dit i förtid, han har ju ett utgående kontrakt vilket gör att vi får en mindre summa för övergången. I dagsläget har vi inte behov av ytterligare en målvakt sett till den målvaktsuppsättning som vi har nu, så vi går skilda vägar helt enkelt. PK ska ha ett stort tack för sin tid och sina fina prestationer i Djurgården och vi önskar honom ett stort lycka till framöver i Vålerengen.


Djurgården Fotboll riktar ett stort tack till PK Bråtveit och önskar lycka till i Vålerengen!

Senaste nyheter

Relaterat