Företag

DIF-spelare på landslagsuppdrag

  • Herrar
  • A-lag
  • 29 aug 2021

Rasmus Schüller, Leo Cornic och PK Bråtveit är kallade till landslagsspel under uppehållet.

Efter söndagens bortamatch mot Sirius stunder ett landslagsuppehåll och för Djurgårdens del innebär det att ett antal spelare drar på sig landslagströjan för att representera sina respektive länder.

Tre spelare är hittills aktuella - fler tillkommer sannolikt - och för Rasmus Schüllers del ansluter han till det finska landslaget som värmer upp med en landskamp mot Wales den 1 september följt av VM-kvalmatcher mot Kazakstan (4 sep) och Frankrike (7 sep).

Leo Cornic åker till Frankrike för att spela med norska U19-landslaget i ett dubbelmöte mot Frankrike med två landskamper fredag den 3 och måndag 6 september (avspark 16.30 respektive 15.00), där Norge har fått dispens för att kunna använda vissa överåriga spelare. Detta med tanke på att Leo har fyllt 20 år.

En annan spelare med fransk/norsk-koppling är PK Bråtveit, som för närvarande är på lån till franska Nimes Olympique. Även han gör sig redo för VM-kvalspel för Norge som har ett tufft schema med tre raka kvalmatcher: Nederländerna (1 sep), Lettland (4 sep) och Gibraltar (7 sep).

Senaste nyheter

Relaterat