Företag

Leo Cornic tackar för sig

  • Herrar
  • A-lag
  • 15 aug 2022

Rosenborg blir ny klubbadress för den 21-årige norske ytterbacken som nu återvänder tillbaka till hemlandet.

Det blir en flytt tillbaka till Norge för Leo Cornic som kom till Djurgården inför säsongen 2021 efter en övertygande säsong i Grorud. Med tanke på landsmannen Aslak Witrys starka prestationer på högerbacksplatsen var konkurrenssituationen rejält tuff från början, men Leo har hela tiden jobbat hårt och målmedvetet på Kaknäs och varit starkt bidragande i gruppen under träningarna .

Totalt blev det 15 tävlingsmatcher, varav en del var inhopp, i den blårandiga tröjan. Leo fick tyvärr inte möjlighet att notera sig i målprotokollet officiellt men hans fina offensiva kvaliteter fick vi se desto mer av under träningsmatcherna och i U21-matcherna där han stod för ett antal spektakulära fullträffar och framspelningar.

Nu väntar dock nästa anhalt på fotbollsresan då stegen styrs mot norska Rosenborg.
– Först och främst så känns det ju lite sorgligt att lämna Djurgården utan att kunna ha satt sin prägel och tagit sin plats. Men nu blev det som det blev och för mig är Rosenborg ett väldigt bra alternativ, så jag ser fram emot att spela där, berättar Leo som tycker att han utvecklats väl under sin tid i DIF.
– De första månaderna när Aslak var här var mer en tillvänjningsperiod där jag skulle göra mig redo för spel. Sedan blev det inte lika många matcher som jag hoppats på, men jag känner i alla fall att jag utvecklats mycket under min tid här i Djurgården.

Utöver fotbollen har Leo också uppskattat den sociala samvaron i DIF under hans tid i föreningen.
– Jag har trivts jättebra här i Stockholm och lärt känna jättefina människor, både inom och utanför föreningen. Sedan har jag fått otroligt mycket stöd från supportrarna från första till sista dagen och det är jag tacksam över.

Nu väntar dock en ny era i Rosenborg där Leos offensiva kvaliteter sannolikt kommer att få stort utrymme i deras 3-5-2-uppställning.
– Jag kommer att spela wingback där så det blir lite annorlunda sett till hur det var i Djurgården. Det är en roll där jag kan utnyttja min kapacitet allra bäst och bidra med mitt offensiva spel. Jag kommer att komma långt upp i banan och bidra framåt. Jag tror att det kommer att passa mig jättebra och jag hoppas att jag får spela kontinuerligt varje vecka i Rosenborg.
– Med det sagt vill jag passa på att ge ett stort tack till alla i och runt DIF för att ni tagit hand om mig under den här tiden. Jag hoppas att vi ses igen, avslutar Leo.

 

Bosse Andersson om Leos flytt

I och med Piotr Johanssons ankomst som högerback inför säsongen, med tillhörande intensiv matchning, har det varit en tuff konkurrenssituation på högerbacksplatsen. Något som öppnat för en övergång för Leo Cornic till Rosenborg, en transfer som det ryktats om redan tidigare i sommar.
– Anledningen till att det dragit ut lite på tiden har varit att vi måste kunna känna oss säkra rent truppmässigt när vi spelar i Europa. Leo har ju varit här i 1,5 år och är en väldigt skicklig fotbollsspelare. Sedan är han i en ålder där det handlar om att få mer speltid än han fått hittills. Då är det viktigt att komma till intresserade klubbar och i synnerhet i Norge. Där har Rosenborg varit väldigt angelägna om att få dit Leo och vi har haft en diskussion under sommaren. Leo tycket själv att Rosenborg var det bästa alternativet, även om det fanns andra intressenter, och vi har hittat en överenskommelse som är bra både för Leo, Djurgården och Rosenborg. Jag är övertygad om att han kommer att ha en väldigt fin utveckling i Rosenborg och från hela föreningens sida riktar vi ett stort tack till Leo för hans tid och prestationer här i Djurgården, summerar sportchef Bosse Andersson.

Senaste nyheter

Relaterat