Företag

Leo Cornic uttagen till norska U21-landslaget

  • Herrar
  • A-lag
  • 24 maj 2021

Djurgårdens norske ytterback gör sig redo för landslagssamling.

Det stundar ett landslagsuppehåll med fokus på fotbolls-EM men även U21-landslagen kommer att vara aktiva. För Leo Cornics del innebär det att han flugit över till Norge under måndagen för att ansluta till det norska U21-landslagets förberedande samling inför kommande kval i höst till U21-EM 2023.
– Det är jättekul att vara här och få chansen, även om jag inte fått så mycket speltid i Djurgården. Men det visar att de tror på mig i landslaget och kul att få komma tillbaka till Norge igen för att möta kompisar och tränare, konstaterar Leo väl på plats i Norge.

Det var ju lite osäkert om du kunde åka med tanke på covid-restriktionerna i Norge, är läget klarare nu?
– Det är ju fortfarande lite osäkert där de prövade att skicka mig till karantänhotell. Men jag hade en dialog med landslaget och det verkar som att det går att lösa den biten så att jag kan ansluta till laget.

Så det här blir startskottet på förberedelserna för U21 EM-kvalmatcherna mot Österrike och Estland som väntar längre fram?
– Ja, den här samlingen blir det ju träning för att förbereda oss tills de matcherna i höst. Vi skulle ju egentligen spelat kval mot Azerbadjan nu den 6 juni men den matchen blev inställd eftersom de inte får komma in i landet som corona-läget är just nu. Men det här är en viktig samling för oss och den första med det här landslaget, så det blir gott att få komma igång.

Slutligen, om du ska summera din säsong i Djurgården så här långt?
– Även om jag inte fått så mycket speltid så tycker jag att jag har tagit steg och blivit bättre. Men också anpassat mig till hur man spelar fotboll i Sverige och blivit bättre även på det, avslutar Leo.

Senaste nyheter

Relaterat