Företag

Landslagssvepet - så gick det för DIF-spelarna

  • Herrar
  • A-lag
  • 8 sep 2021

Rasmus Schüller, Edward Chilufya och Leo Cornic har varit aktiva i sina respektive landslag under uppehållet.

Det finska landslaget hade två VM-kvalmatcher på agendan och inledde med tre viktiga poäng mot Kazakstan i lördags efter seger med 1-0. Rasmus Schuller spelade från start på det centrala mittfältet och byttes ut i den andra övertidsminuten av matchen. 
Under tisdagskvällen stundade dock betydligt tuffare motstånd för Finland när Frankrike väntade på bortaplan i Lyon. Rasmus Schüller startade återigen och spelade en dryg timme av matchen som fransmännen vann med 2-0 anförda av tvåmålsskytten Antoine Griezmann.

Edward Chilufya fanns med från start och spelade i 58 minuter när Zambia besegrade Mauretanien med 2-1 på bortaplan i den inledande matchen i afrikanska VM-kvalgrupp B. En fin start för "Chipolopolo" som därefter tog sig an Tunisien under tisdagen där "Chili" återigen fanns med i startelvan. "Kartagos Örnar" blev dock en för hård nöt att knäcka för Zambia som fick se sig besegrade med 2-0 och för Edward Chilufyas del blev det på nytt spel i en knapp timme innan det var dags för byte.

För Leo Cornic väntade dubbla landskamper med norska P19-landslaget mot Frankríkes P19-landslag på bortaplan i Cláirefontaine. Leo spelade hela första matchen och bidrog till att Norge stängde igen bakåt i mötet som slutade 0-0. I returmötet blev det norsk seger med 2-1 och Leo fanns ånyo med från start och bidrog till den fina insatsen där det dock bör nämnas att Frankrike spelade med decimerat manskap under en stor del av matchen efter ett tidigt rött kort.

PK Bråtveit fanns med i den norska truppen som mötte Nederländerna och Gibraltar i VM-kvalet men blev kvar på bänken under båda matcherna.

Senaste nyheter

Relaterat