Företag

Landslagssvepet - inget VM för Schüller och Banda

  • Herrar
  • A-lag
  • 17 nov 2021

Förluster för Finland och Zambia innebär att det blir spelledigt i sommar för Rasmus Schüller och Emmanuel Banda. För Leo Cornic blev det dock muntrare med en debut i norska U20-landslaget.

Leo Cornic har förvisso en U21-landskamp på sitt cv sedan tidigare men i norska U20-landslaget blev det ändå en debut i landskampen mot Tjeckien i måndags. Leo fanns med från start och spelade hela matchen som slutade 1-1. Därmed har Leo kompletterat sin långa lista över norskt landslagsdeltagande som nu innefattar spel i U16, U17,U18, U19, U20 och U21. 

För Rasmus Schüllers Finland väntade en rejäl utmaning när Frankrike gästade Olympiastadion för VM-kval under tisdagskvällen. Poäng behövdes för att garantera en plats i playoff och Rasmus fanns med från start på det finska mittfältet och stod för en stark prestation. Så som övriga resultat utvecklade sig behövde sedan Finland satsa framåt och Rasmus klev av i 64:e minuten och ersattes av anfallaren Marcus Forss. Strax efter gjorde dock Frankrike 1-0 och strax efter kom 2-0 vilket släckte den finska VM-drömmen.

Emmanuel Bandas Zambia hade ännu mindre marginaler för att ordna ett avancemang till VM. Till att börja med krävdes en tremålsseger mot gruppettan Tunisien för att komma ikapp. Men efter 3-0 till tunisierna i första halvlek var det zambiska avancemanget oerhört långt borta och slutresultatet skrevs till 3-1 där Emmanuel Banda spelade hela matchen för "Chipolopolo".
 
22 november, måndag 19:00Platinumcars Arena

IFK NorrköpingDjurgården
1-1 (1-1)

  • MålskyttarKalle Holmberg 19'Samuel Adegbenro 45'
  • Gula kortAlbion Ademi
  • Domare Mohammed Al-Hakim
  • Publik (Platinumcars Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat