Företag

EdwardChilufya

Nummer
14
Position
Mittfält
Längd
171
Nationalitet
Zambia
Säsonger i DIF
2018, 2019, 2020, 2021
Tidigare klubbar
Mpande Academy
Instagram
@chilufyaedwardtiger14

Att Edward ”Tigern” Chilufya var välbekant med sin nya förening när han skrev på för Djurgården i mitten på februari 2018 råder det inget tvivel om. Den 18-årige zambiske anfallaren/yttermittfältaren var på plats på Kaknäs för första träningspasset redan i juni 2107 och uppenbarligen höll de goda första intrycken i sig.

Sin fotbollsfostran fick Chili - som han oftast kallas - i Mpande Academy i Zambia. En god fotbollsutbildning som blev en språngbräda in i Zambias U20-landslag där hans insatser sedan väckte omvärldens intresse när de vann Afrikanska U20-mästerskapen på hemmaplan 2017 där han också blev turneringens poängkung.

Ser man till egenskaperna är han en speedig spelare med en grym acceleration med boll som dessutom har en bra näsa för målet.
– Jag är kvick och snabb med bollen. Bra på att dribbla och skapa chanser, det är väl mina starkaste egenskaper om jag ska lyfta fram några sidor, konstaterar Chili.

Under 2019 ställde dock ett antal olyckliga skador till det vilket gjorde att Edward fick en stor del av säsongen spolierad. Men under säsongen 2020 blev det spel igen med 16 allsvenska matcher även om ytterligare skadeproblem stundtals begränsade möjligheten till spel.

Edward Chilufya