Företag

DIF förlänger med Edward Chilufya

  • Herrar
  • A-lag
  • 15 jan 2020

”Det här ska bli mitt år”, säger en taggad "Chili" som spelar blårandigt fram till och med 2022.

Förväntningarna var höga på Edward Chilufya inför förra säsongen men efter en fin start vände det till ett tufft år för ”Chili” med efterhängsna skador och ett tragiskt frånfälle i familjen hemma i Zambia. 

Inför 2020 ser det dock betydligt ljusare ut och den speedige yttern gör sig redo för en intressant säsong, dessutom med ett nytecknat kontrakt till och med 2022 i handen. 
– Det känns väldigt positivt, jag ser fram emot att spela mycket fotboll i år. En skön känsla att ha förlängt med Djurgården, säger Chili som är full av tillförsikt.
– Jag tror starkt på att det här ska bli mitt år. Förra säsongen blev det mycket upp och ner med allt som hände men förhoppningsvis blir det här ett mycket mer positivt år och jag går in i försäsongen fullt frisk.

Att en formstark Edward Chilufya kommer att sprida oro bland de allsvenska ytterbackarna är en lågoddsare och Chili är glad över att stora delar av guldlaget är intakt.
– Jag tror att vi kan vinna igen. Spelar vi som vi gjorde förra året och har lika bra sammanhållning så kommer det att bli ett bra år. För egen del tror och hoppas jag att kunna bidra med många mål. Men jag tänker inte lova någonting på förhand, förklarar Chili som får klara sig utan sin lagkompis och ”mentor” Buya Turay i år.
– Han har lärt mig mycket om fotbollslivet och hur det funkar i ett lag. Så om jag följer hans råd kommer jag nog att överleva, avslutar Chili med ett garv.

För sportchef Bosse Anderssons del är han givetvis väl medveten om potentialen hos Edward och förhoppningarna är goda om att 2020 blir året då den hypersnabba bollbegåvningen får sitt definitiva genombrott.
– Vi vet att Edward hade ett tuffare sportsligt år 2019. Han började säsongen väldigt bra men fick ett olyckligt år med skador och en tragisk händelse i familjen. Men vi tror starkt på Chili på sikt och vi förde en diskussion under hösten om att förlänga avtalet vilket vi nu har gjort. Det är vi tacksamma och glada för att vi har lyckats med och Edward har skrivit på ett avtal som gäller fram till och med 2022 med tillhörande option över 2023, sammanfattar Bosse.

Senaste nyheter

Relaterat